Asi žádná televizní soutěž nerozvířila v poslední době takové emoce jako právě MasterChef a díky letní pauze jsme si je mohli mohli užít opravdu do sytosti. Nebudeme teď řešit Pavlíninu bagetu nebo proslovy před kamerou, ale soustředíme se právě a jen na Romana Stašu, kterému se nakonec povedlo „urvat“ finální trofej, půl milionu korun a spolupráci s jedním z porotců.
Prozatím netušíme, zda se jeho favoritem stane Radek Kašpárek, Jan Punčochář nebo Přemek Forejt. Ovšem jedno je jisté – Roman se vaření jen tak nevzdá. A o tom se na vlastní mlsný jazýček a chuťové buňky budeme moci přesvědčit opravdu kdekoliv.
Roman prosazuje zcela nový „restaurační“ koncept
Osobně bychom ho asi nejraději viděli v Entreee Restaurant Přemka Forejta, který miluje experimenty, což mají s Romanem společné. O tom nás koneckonců přesvědčilo finále. Syrová foie gras, emulze z oříškového másla nebo perník s ganáží s foie gras, který o jeho vítězství nakonec rozhodl.
Ovšem Roman sám si žádnou restauraci otvírat neplánuje. Místo toho by se rád víc přiblížil k lidem. A to mu anonymní pultík za sporákem v restauraci (byť jakkoliv luxusní) rozhodně zajistit nemůže. Nechce být jen „televizní kuchař“, rád by si zajistil něco víc.
Takže jak by se vám líbilo pozvat si Romana Stašu k sobě domů a nechat si od něj nějaké to degustační menu uvařit? Nemožný sen jen pro jeho V.I.P. přátele? Ale vůbec ne. Roman to v tomhle ohledu zkrátka plánuje „rozjet ve velkém.“ A to po všech stránkách.
Všude chcete vystupovat pod svým jménem a skutečně se poznat s lidmi, kteří mají zájem o jeho kulinářské umění, i o něj jako člověka. Sám se označuje jako obyčejný kluk, který miluje grilování. Takže nás to vlastně nakonec ani nepřekvapuje.
Zbývá si jen počkat, až Roman tuhle originální značku (jmenovat by se měla jednoduše Bez adresy) opravdu rozjede. Bude určitě zajímavé moci mu nahlédnout pod ruce a třeba se i něco přiučit o jeho technice či paletě chutí (za tenhle výraz vypůjčený od Pavlíny se omlouváme, ale prostě nám k téhle situaci sedne).

Ani druhé místo ve finále není ostuda
A co bude dělat Pavlína Lubojatzky, která se kvůli svému snu o výhře v soutěží MasterChef vzdala i své práce? Myslíme si, že tak výrazná osobnost jako ona dokáže i z druhého místa „vytřískat“ opravdu hodně. Několik příležitostí a nabídek ke spolupráci dostala už přímo během samotného natáčení a nedávno se nechala slyšet, že už teď se jí ozývá mnoho lidí ohledně pracovních schůzek souvisejících s vařením. Týdně jich prý absolvuje několik.
Takže kdo ví. Možná nakonec v nějaké té restauraci uvidíme i Pavlínu. Mnoho jídel v jejím podání totiž vypadalo opravdu slibně a co se týče výlevů před kamerou… Inu, každý jsme nějaký, že ano?
Více článků najdete na portálu mamci.cz