Tentokrát vám přinášíme recept na úžasné vanilkové rohlíčky, po kterých se jen zapráší, protože se rozplynou v puse, ale ani jeden kousek se nerozpadne při tvoření a pečení.
Na 2 plechy rohlíčků budete potřebovat
- 400 g hladké mouky,
- 240 g tuku (máslo, Hera),
- 160 g mletých vlašských ořechů,
- 60 g moučkového cukru,
- cca 100 g moučkového cukru a 2 balíčky vanilkového cukru na obalení.
A jaký je postup
Z hladké mouky, tuku, mletých oříšků a moučkového cukru rychle a důkladně zpracujeme těsto, až se přestane lepit. Dáme jej na půl hodiny uležet do lednice. Potom odkrajujeme vždy část těsta, ze které vyválíme slabý váleček, ten nakrájíme na stejné kousky a jemně ohneme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky klademe vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8–10 minut. Po upečení je ještě horké obalujeme ve směsi moučkového cukru a vanilkového cukru a necháme vychladnout na talíři. Skladujeme v chladu, nejlépe v papírové krabici vyložené čistým (nepoužitým) pečicím papírem.
Více článků najdete na portálu mamci.cz