Každoročně si dopřáváte vánoční punč z čaje, červeného vína a rumu? Tak zkuste letos trochu ozvláštněný punč, který nejen zahřeje, ale i skvěle chutná. A není až tolik kalorický.
Co budete potřebovat
Na 4 skleničky punče je potřeba:
- 0,5 litru čaje (černý, ovocný nebo Rooibos),
- 0,5 litru suchého bílého vína,
- 4 lžíce medu nebo 4 kostky cukru,
- šťáva z jednoho citronu,
- 4 lžičky medoviny,
- skořice a badyán na ozdobu do sklenice.
Postup
Nejprve si uvařte čaj, do něj přilijte bílé víno, nechte jen dojít do boru varu, ale tak, aby nepřešlo varem. Přidejte cukr nebo med, šťávu z citronu a nalijte do sklenic. Medovinu přidávejte až na konec – rovnou do sklenice. Protože se žádné koření nevařilo s punčem, přidejte na ozdobu, ale i pro chuť a vůni do každé sklenice jednu celou skořici a jednu hvězdičku badyánu.
TIP: Do tohoto punče se hodí i loupané mandle, které spadnou na dno sklenice a sní se nakonec.
Více článků najdete na portálu mamci.cz