Tentokrát vám přinášíme recept na úžasné vanilkové rohlíčky, po kterých se jen zapráší, protože se rozplynou v puse, ale ani jeden kousek se nerozpadne při tvoření a pečení.

Na 2 plechy rohlíčků budete potřebovat

  • 400 g hladké mouky,
  • 240 g tuku (máslo, Hera),
  • 160 g mletých vlašských ořechů,
  • 60 g moučkového cukru,
  • cca 100 g moučkového cukru a 2 balíčky vanilkového cukru na obalení.

A jaký je postup

Z hladké mouky, tuku, mletých oříšků a moučkového cukru rychle a důkladně zpracujeme těsto, až se přestane lepit. Dáme jej na půl hodiny uležet do lednice. Potom odkrajujeme vždy část těsta, ze které vyválíme slabý váleček, ten nakrájíme na stejné kousky a jemně ohneme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky klademe vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8–10 minut. Po upečení je ještě horké obalujeme ve směsi moučkového cukru a vanilkového cukru a necháme vychladnout na talíři. Skladujeme v chladu, nejlépe v papírové krabici vyložené čistým (nepoužitým) pečicím papírem.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na