Připadá vám, že kupujete a jíte pořád to stejné dokola? Tak v tomto případě existuje jednoduché řešení. Pomazánky! Ty mají totiž v sobě jedno velké kouzlo. Nejen, že skvěle chutnají, ale také se s nimi dá skvěle vyhrát. Z obyčejného obloženého pečiva udělají něco jedinečného a lahodného. Záleží jen na vaší fantazii a na tom, co máte rádi.
Mezi nejoblíbenější pomazánky patří právě vajíčková. Je skvělá na obložené chlebíčky a navíc je rychlá a naprosto jednoduchá. Existuje více variant a jednou z nich je právě tato:
Budete potřebovat:
- 6 uvařených vajíček natvrdo
- 1 pomazánkové máslo
- 2 lžíce majonézy (není nutná, je jen pro zjemnění chuti)
- 1 lžička plnotučné hořčice
- pažitka
- sůl, pepř
- na dozdobení pečiva můžete použít například ředkvičky, pažitku nebo jarní cibulku
Postup:
Uvařená vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme dohladka s pomazánkovým máslem a přidáme nadrobno nakrájené bílky. Smícháme a poté přidáme ostatní ingredience, nakonec nasypeme nasekanou pažitku a pomazánku dochutíme solí a pepřem. Pokud máte raději jemnější pomazánky, můžete ji lehce promixovat tyčovým mixérem a potom teprve přidat nasekanou pažitku.
Hotovou pomazánku necháme chvíli vychladit a můžeme servírovat. Vajíčková pomazánka nejlépe chutná na čerstvém celozrnném pečivu a pro větší efekt můžete dozdobit ředkvičkami, jarní cibulkou nebo pažitkou.
Nechte si chutnat!
Více článků najdete na portálu mamci.cz