vajíčková pomazánka

Připadá vám, že kupujete a jíte pořád to stejné dokola? Tak v tomto případě existuje jednoduché řešení. Pomazánky! Ty mají totiž v sobě jedno velké kouzlo. Nejen, že skvěle chutnají, ale také se s nimi dá skvěle vyhrát. Z obyčejného obloženého pečiva udělají něco jedinečného a lahodného. Záleží jen na vaší fantazii a na tom, co máte rádi.

Mezi nejoblíbenější pomazánky patří právě vajíčková. Je skvělá na obložené chlebíčky a navíc je rychlá a naprosto jednoduchá. Existuje více variant a jednou z nich je právě tato:

Budete potřebovat:

  • 6 uvařených vajíček natvrdo
  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 lžíce majonézy (není nutná, je jen pro zjemnění chuti)
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • pažitka
  • sůl, pepř
  • na dozdobení pečiva můžete použít například ředkvičky, pažitku nebo jarní cibulku

vajíčka

Postup:

Uvařená vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme dohladka s pomazánkovým máslem a přidáme nadrobno nakrájené bílky. Smícháme a poté přidáme ostatní ingredience, nakonec nasypeme nasekanou pažitku a pomazánku dochutíme solí a pepřem. Pokud máte raději jemnější pomazánky, můžete ji lehce promixovat tyčovým mixérem a potom teprve přidat nasekanou pažitku.

Hotovou pomazánku necháme chvíli vychladit a můžeme servírovat. Vajíčková pomazánka nejlépe chutná na čerstvém celozrnném pečivu a pro větší efekt můžete dozdobit ředkvičkami, jarní cibulkou nebo pažitkou.

Nechte si chutnat!

Více článků najdete na portálu mamci.cz 

Vložit komentář

Vložte prosím komentář!
Vložte zde prosím jméno