Zbyl vám tvrdý salám, pro který nemáte žádné uplatnění? Vyzkoušejte jednu z našich pomazánek (anebo rovnou všechny tři) a uvidíte, že i z mála se dá udělat hodně. Salámová pomazánka je lahůdka.
Salámová s křenem
Suroviny:
- 100 g tvrdého salámu (herkules, lovečák atd.),
- 200 g pomazánkového másla bez příchuti,
- kousek strouhaného křenu nebo lžička Krenexu,
- sůl a pepř podle chuti.
Postup:
Salám nastrouháme nahrubo, smícháme s pomazánkovým máslem, křenem a osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s chlebem, tmavým nebo bílým pečivem a zdobíme lístkem salátu nebo bylinkami.
Salámová s hořčicí a cibulí
Suroviny:
- 100 g tvrdého salámu,
- 150 g majolky,
- 2 lžíce hořčice,
- 1 nadrobno nasekaná cibule,
- sůl a pepř podle chuti.
Postup:
Salám nahrubo nastrouháme, smícháme s cibulí, majolkou, hořčicí a osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s pečivem.
Salámová s česnekem
Suroviny:
- 100 g tvrdého salámu,
- 100 g tvrdého sýru,
- 1 kelímek zakysané smetany,
- 2 stroužky česneku,
- sůl a pepř podle chuti.
Postup:
Salám a sýr nastrouháme nahrubo (sýr můžeme i částečně nahrubo a částečně najemno, aby pomazánku zahustil), smícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem, podle chuti osolíme a opepříme. Hodí se i na topinky.
Více článků najdete na portálu mamci.cz