Zbyl vám tvrdý salám, pro který nemáte žádné uplatnění? Vyzkoušejte jednu z našich pomazánek (anebo rovnou všechny tři) a uvidíte, že i z mála se dá udělat hodně. Salámová pomazánka je lahůdka.

Salámová s křenem

Suroviny:

  • 100 g tvrdého salámu (herkules, lovečák atd.),
  • 200 g pomazánkového másla bez příchuti,
  • kousek strouhaného křenu nebo lžička Krenexu,
  • sůl a pepř podle chuti.

Postup:

Salám nastrouháme nahrubo, smícháme s pomazánkovým máslem, křenem a osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s chlebem, tmavým nebo bílým pečivem a zdobíme lístkem salátu nebo bylinkami.

Salámová s hořčicí a cibulí

Suroviny:

  • 100 g tvrdého salámu,
  • 150 g majolky,
  • 2 lžíce hořčice,
  • 1 nadrobno nasekaná cibule,
  • sůl a pepř podle chuti.

Postup:

Salám nahrubo nastrouháme, smícháme s cibulí, majolkou, hořčicí a osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s pečivem.

Salámová s česnekem

Suroviny:

  • 100 g tvrdého salámu,
  • 100 g tvrdého sýru,
  • 1 kelímek zakysané smetany,
  • 2 stroužky česneku,
  • sůl a pepř podle chuti.

Postup:

Salám a sýr nastrouháme nahrubo (sýr můžeme i částečně nahrubo a částečně najemno, aby pomazánku zahustil), smícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem, podle chuti osolíme a opepříme. Hodí se i na topinky.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na