Zdroj foto: eatsmarter.com

Jedno je jisté – všechny děti milují sladkosti. Pečete stále to samé dokola? Dochází vám už nápady? V dnešním článku vám přináším inspiraci na další sladkou pochoutku- sladká roláda.

Na plát budete potřebovat:

4 vejce, pudinkový prášek, 80 gramů moučkového cukru, pytlík vanilkového cukru
Postup: Nejprve oddělíme bílky od žloutků a poté z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme v hladkou pěnu. Do té nakonec vmícháme sníh a pudinkový prášek. A těsto máme hotové! Pro dokonalý výsledek je nutné mít předehřátou troubu na 200-220 stupňů. Plát prudce pečeme přibližně 8 minut. Upečený plát vyklopíme, zabalíme do rolády a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně stáhneme pečící papír.

TIP: Pro jednodušší manipulaci při sundávání pečící papír navlhčete – plát se díky tomu nepotrhá.

Zdroj foto: ricocrem.eu

Dále si připravíme dva druhy krémů, kterými roládu potřeme – máslový a čokoládový krém z pikaa.

Na máslový krém budete potřebovat: 1 pudinkový prášek, 4 polévkové lžice moučkového cukru, 250 ml mléka a 80 gramů másla.

Pudink uvařte podle návodu pouze s drobnou změnou a tou je množství mléka. Mléka dáváme jen 250 ml, protože potřebujeme, aby měl pudink hustější konzistenci vhodnou na výrobu krému. Máslo přidáváme až do zchladlého pudinku. Můžete ho buď průběžně míchat do vychladnutí a nebo ho dejte do stroje šlehat. Nakonec s vychladlým pudinkem máslo vyšlehejte a krém dejte do lednice.

Čokoládový krém je velice jednoduchý a budete potřebovat pouze 3 suroviny – změklé máslo, pikao a rumové aroma. Tyto suroviny společně vyšlehejte (množství zvolte podle vlastní chuti).

Na závěr už jen pláty potřete krémy – nejprve čokoládovým a poté máslovým. A zabalte! Hotovou roládu můžete ještě potřít zbytkem máslového krému a obalit v kokosu. Dobrou chuť!

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na