Phở, je populární vietnamské jídlo. Původ jídla je v provincii Nam Dinh, ale posléze se stalo populární v hlavním městě Hanoji a v celé severní části Vietnamu. Obvykle se podává k snídani, ale je možno ho podat i v jinou denní dobu. Dnes je možno se setkat s tímto pokrmem v mnoha restauracích v Evropě, USA a Asii, hlavně v místech s vietnamskou komunitou.
Polévka Phở se vaří v mnoha variantách, například klasické hovězí, kuřecí, rybí, s krevetkami, či s houbami. Klasickou variantou polévky Phở je Phở bò, tedy hovězí polévka se širokými rýžovými nudlemi, tenkými plátky masa a jarní cibulkou. K dochucení se používá limetka, chilli papričky v oleji, rybí omáčka, vietnamská pálivá chilli omáčka tương ớt, bambusové výhonky a čerstvé bylinky jako je koriandr, vietnamská bazalka, máta a mexický koriandr. Další variantou je Phở gà z masa kuřecího.
zdroj WiKi
Navštivte naše webové stránky http://www.sencor.cz/ nebo nás najdete na Facebooku https://www.facebook.com/sencor/
Prima recept na jídlo z čínské kuchyně. Uvařte si něco dobrého – ochutnejte čínskou kuchyni. S magazínem mamci.cz v kuchyni skutečně zaperlíte.