Ingredience
- 250 g těstovin (např. spaghetti nebo penne)
- 2 zralá avokáda
- 1 stroužek česneku
- Šťáva z 1 limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvý bazalka nebo petržel (na ozdobu)
- Parmezán (volitelně)
Příprava
- Uvařte těstoviny podle návodu na balení v osolené vodě do al dente.
- Mezitím připravte avokádovou omáčku. Rozmačkejte avokádo vidličkou nebo v mixéru společně s česnekem, limetkovou šťávou a olivovým olejem. Dochutíte solí a pepřem.
- Sceděné těstoviny promíchejte s avokádovou omáčkou.
- Podávejte okamžitě, ozdobené čerstvou bazalkou nebo petrželí a nastrouhaným parmezánem, pokud používáte.
Tato jednoduchá a rychlá večeře je skvělá volba pro milovníky zdravého a chutného jídla. Avokádová omáčka dodá těstovinám krémovou texturu a výraznou chuť.