Křehkých koláčů není nikdy dost a tento je sytý i jemný zároveň. Určitě přijde vhod malým i velkým mlsným jazýčkům.

Co budete potřebovat

Na 1 středně velkou kulatou formu budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky,
  • 60 g cukru,
  • 125 g másla,
  • 1 vejce,
  • špetku soli,
  • tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy,
  • 1 vaničku tvarohu,
  • 1 vejce,
  • 1 lžíce cukru,
  • (příp. lžíce pudinkového prášku),
  • cca 20 rozpůlených švestek,
  • 2 hrsti mandlových lupínků.

Postup

Ze všech přísad na těsto (mouka, cukr, máslo, 1 vejce a špetka soli) rychle vypracujeme těsto, které dáme na hodinu chladit do lednice. Mezitím smícháme tvaroh s vajíčkem a cukrem. Zmražené švestky necháme povolit. Těsto po vyndání z lednice rozválíme na placku a vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu. Na těsto naneseme tvarohovou vrstvu – pokud se nám tvaroh zdá příliš řídký, přidáme lžíci pudinkového prášku na zahuštění; poklademe půlkami švestek řezem dolů a zasypeme mandlovými lupínky. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 minut.

Necháme vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na