Králíka můžeme upéct na mnoho způsobů, ale asi nejvíce variací nám dává tato kombinace.

Co budeme potřebovat

1 králík (nebo jen přední a zadní nohy a hřbet),

  • 2 cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • snítku rozmarýnu,
  • kousek slaniny,
  • asi 5 lžic hořčice,
  • (máslo),
  • 1 kelímek smetany 33%,
  • asi 1 kg brambor,
  • sůl a pepř.

Postup

Králíka naporcujeme a osolíme. Na dno pekáče vložíme nejprve na kolečka nakrájené brambory, které osolíme a opepříme, pak přidáme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, jednotlivé porce králíka, kousky slaniny, snítku rozmarýnu a rovnoměrně poklademe hořčicí (můžeme ještě navrch přidat kousky másla). Na začátku nebo při pečení můžeme podlít troškou vody. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 1,5 hodiny (podle stáří králíka). Potom přilijeme smetanu a necháme dopéct (asi 20 minut).

TIP: Když nám dojdou pečené brambory jako příloha, hodí se i vařené brambory, těstoviny nebo rýže.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na