Ingredience
- 1 plechovka cizrny (asi 400 g), sčeděné a opláchnuté
- 2-3 lžíce tahini (sezamová pasta)
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- Šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Několik lžic vody pro dosažení požadované konzistence
Postup
- Do mixéru nebo potravinového procesoru vložte sčeděnou cizrnu, tahini, rozmačkaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej a římský kmín.
- Mixujte na vysokou rychlost, dokud nevznikne hladká směs. Přidejte vodu po lžících, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Během mixování můžete přidat i trochu soli a černého pepře.
- Pokud je hummus příliš hustý, přidejte ještě trochu vody. Pro chuť můžete přidat i více citronové šťávy nebo tahini.
Podávání
Přeneste hummus do servírovací mísy a udělejte na povrchu lžící prohlubeň. Do ní můžete přidat trochu olivového oleje a posypat červenou paprikou nebo sezamovými semínky pro dekoraci. Hummus podávejte s čerstvým pita chlebem, zeleninovými tyčinkami nebo jako pomazánku na toastech.
Tento domácí hummus je ideální jako zdravá a chutná svačina nebo jako předkrm při večerním posezení s přáteli. Jednoduchý na přípravu a skvěle chutná, hummus se rychle stane oblíbenou součástí vašeho jídelníčku. Užijte si jeho krémovou texturu a bohatou chuť!