Pokud jste si někdy zatoužili upéct husí pečínku, ale nikdy jste k tomu nenašli odvahu, tento recept vás možná přesvědčí a dodá kuráže. Není se totiž čeho bát. Postup je jednoduchý a zvládne jej i začátečník. Příprava sice trvá dva dny, ale první den je potřeba pouze nechat zmrazené maso rozmrazit, aby bylo připraveno na pečení druhý den.
Co si připravit?
Na 2 velké a 2 menší porce budete potřebovat:
- 1 kg naporcovaného balení zmrazených husích prsou,
- sůl a kmín.
Postup práce
Večer zmrazená husí prsa vyndejte z igelitového sáčku a nechejte je rozmrazit (třeba v pekáči pod víkem). Pokud budete chtít podávat jídlo v pravé poledne, přivstaňte si druhý den a cca v 6 hodin ráno zapněte troubu na 120°C. Husí prsa osolte, pokmínujte a mírně podlijte. Zakrytý pekáč s husou vložte do trouby. Zhruba půl hodiny před podáváním (v našem případě tedy před polednem) zvyšte výkon trouby na 220°C, odkryjte pekáč a bez víka pečte ještě 30 minut. Vytvoří se vám krásná křupavá kůrčička. Pak již stačí vyndat husu na mísu – maso se od prsní kosti odděluje téměř samo.
Příloha
Husí pečínka chutná výtečně s knedlíkem a dušeným zelím.
Dobrou chuť!
Více článků najdete na portálu mamci.cz