Pribináček: Přináším vám recept na domácí verzi pribináčku a věřte mi, že ihned zmizí. Chutná lépe a čerstvěji, než ten z obchodu a navíc vás to bude stát jen zlomek ceny. Ani jeho příprava není nic složitého, zabere vám sotva pár minut. Výhodou je, že při domácí přípravě můžete regulovat množství cukr a dopřát tak dětem zdravější a odlehčenější verzi jejich oblíbeného jogurtu.
Budete potřebovat:
500 g tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce vanilkového cukru a pár kapek (podle chuti) vanilkového aroma a asi 50 ml mléka pro případné naředění
Nákupní tipy:

Smetana a tvaroh jsou u pribináčku stěžejní, proto si dejte záležet při nakupování těchto dvou surovin. Čím kvalitnější tvaroh koupíte, tím lépe. Na přípravu pribináčku se příliš nehodí měkké tvarohy z vaničky, lepší službu udělá tvaroh v kostce (ideálně s označením „farmářský“). Stejně tak smetana by měla být maximálně kvalitní a tučná, ideálně nad třicet procent tuku – výsledek bude lahodnější a sytější jogurt.
Postup:
1. V míse či v elektrickým robotu nejprve vyšleháme smetanu do polotuha.
2. Poté postupně přimícháváme tvaroh. Šleháme tak dlouho, aby v jogurtu nebyly hrudky.
3. Nyní je hmota již hustá. Dochutíme cukrem a vanilkovým aromatem podle vlastní chuti.
4. Každý tvaroh je jiný a proto bude mít každý jinak hustý výsledný jogurt. Proto si ho můžete na závěr ještě naředit podle potřeby mlékem, aby vznikla konzistence, která vám bude vyhovovat.
5. Skladovat jej můžete třeba ve vymytých sklenicích od marmelády či dětské přesnídávky, dobře uzavřené a v lednici.
Tip: Pohrajte si s ingrediencemi a vytvořte novou příchuť! Přidáním trošky holandského kakaa si vykouzlíte klasický kakaový pribináček, ale fantazii se meze nekladou. Můžete do jogurtu třeba rozmixovat banán či jiné libovolné ovoce. Dobrou chuť!
Více článků najdete na portálu mamci.cz