Děti mají někdy k luštěninám špatný vztah a nechutnají jim. To ale můžete rychle změnit, když do jejich jídelníčku zařadíte červenou čočku, která má jemnější chuť a rozvaří se tak, že skoro není vidět. Polévka z červené čočky díky rajskému protlaku a smetaně chutná i trochu sladce.

Co budete na polévku potřebovat

červená čočka

Na cca 6 porcí si připravte:

  • olej na smažení cibule,
  • 1 cibuli,
  • 1 mrkev,
  • 1 petržel,
  • kousek celeru,
  • 1 bramboru,
  • 200 g červené čočky,
  • 500 l vody nebo vývaru,
  • 1 bobkový list,
  • 100 ml rajského protlaku,
  • 1 kelímek smetany,
  • petržel nebo pažitku,
  • sůl a pepř.

Postup

Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno a zpěňte ji na oleji. Pak přidejte nastrouhanou mrkev, petržel a celer a nadrobno nakrájenou bramboru a opět krátce orestujte. Nakonec přidejte červenou čočku, nechte chvíli restovat a zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte bobkový list a vařte asi 15–20 minut. Ke konci vaření přidejte protlak, smetanu, sůl, pepř a nasekanou pažitku nebo petrželku. Pak již nevařte. Podávejte jako polévku nebo samostatné jídlo s pečivem.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na