Když přijde na dobré jídlo, Česká svíčková je jedním z nejlepších pokrmů, které Majkl miluje. Jedná se o tradiční staré české receptury, která je založena na velmi dobře připravené maso, podávané s vynikající omáčku a úžasné houskové knedlíky.
Ingredience pro 4 osoby:
1 kg Hovězí falešná svíčková
100 g uzenou slaninou
Ingredience pro marinace:
1 litr vody
2 velké mrkve
1 velký kořen petržele
kořen celeru 1/2
1 velká cibule
1 lžíce hnědého cukru
3 lžíce vinného octa
5 bobkový list
10 nové koření kuličky
10 pepř celý
Ingredience pro pečení masa:
Marinování kapalina (shora)
2 velké mrkve
1 velký kořen petržele
kořen celeru 1/2
1 velká cibule
1 lžíce hnědého cukru
3 lžíce vinného octa
5 bobkový list
10 nové koření kuličky
10 pepř celý
1 lžíce másla
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce uzenou slaninou nakrájíme na malé kostičky
1 lžíce soli
Suroviny na omáčku:
50 g hladké mouky
1 lžíce másla
1 lžíce slunečnicového oleje
Tekuté a pyré zeleniny z pečicího procesu
šťáva z 1/2 citronu
200 ml 10% smetany na vaření
Ingredience k slavností knedlíky:
6 staré rohlíky
125 g uzené šunky nakrájené na kostičky
2 vejce
275 ml studeného mléka
1 lžička soli
1 cibule
2 lžíce sekanou petrželkou
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce másla
Recept:
Příprava masa:
Vykrojit všechny tuky z vrch masa. Nakrájejte uzenou slaninou na proužky 1×1 cm a nejlépe tak dlouho jak je valec masa. Dát do mrazáku po dobu 30 minut. S ostrým nožem řezat otvory po stranách a vložte zmrazené uzenou slaninou.
marinování:
do hrnce přidejte všechny ingredience a vaříme 5 minut. Vypněte plotnu a nechte vychladnout marinace. V plastové nádoby, přidáme maso, a pokrýt ji s marinace včetně zeleniny. Dát do lednici po dobu 3 dnů pro 1 kg masa. Ujistěte se, že otáčíte maso každý den.
Pečení:
V pekáčku, přidáme olej, máslo a uzené slaniny kostky a smažíme na mírném ohni, dokud slanina taje. Přidejte maso a smažíme ze všech stran. Vyjměte maso z pekáče, přidáme cibuli do pekáče a osmažte cibuli, přidáme zeleninu a smažit zeleninu. Přidejte cukr, zkaramelizujeme zeleninu, přidejte marinování kapaliny (bez marinování zeleniny). Přidejte maso do pekáče, přikryjte těsným víkem nebo alobalem a vložte do předehřáté troubě na 150 ° C, kapalina by měla pokrýt asi 1/3 výšky masa. Pečeme po dobu 30 minut při každé 1/2 kg masa.
Po upečení masa, umístěte maso na talíř a přikryjeme alobalem po dobu 15 minut aby si odpočinulo.
Omáčka:
Rozmixujte zeleninu a tekutina z pekáče s ruční mixér.
do hrnce, přidáme olej, máslo. Až máslo dostane zlatou barvu, přidáme mouku. mýcháme. Přidejte tekuté a pyré zeleninu z pekáče. Dobře promíchejte a vařte 5 minut. Přidejte smetanu na konci.
Slavnostní knedlíky:
V misce smíchejte vejce, mléko, sůl a nasekanou petrželkou. Nakrájejte rohlíky na kostičky cca 1x1x1 cm. Přidejte rohlíky do směs mléka a vejce a dobře promíchejte. Nechte ho odpočívat po dobu 30 minut. V pánvi rozpusťte olej a máslo, přidáme uzené šunky, přidáme cibuli a necháme cibuli se potit. Odstranit z tepla a necháme vychladnout. Pak přidat do směsi rohlíky. Umístěte směs do pečící formy na bábovky. Péct v 200 ° C po dobu 20 minut, nebo dokud zlaté na vrcholu.
Sloužit:
Na talíř, slouží 3 tenkých plátků masa, 2 plátky slavnostní knedlíků, velká naběračku na omáčku. Podáváme s plátkem citronu a brusinkovou omáčkou.
Dobrou chuť!
Uvařte si podle českého receptu. Na portálu mamci.cz najdete tisíce receptů ze všech koutů světa, masové i vegetariánské.