Zmrzliny k létu prostě patří, stejně jako slunce, voda a koupání. Můžete si samozřejmě kupovat kvalitní zmrzlinu v supermarketu, ale ta domácí zmrzlina má taky něco do sebe. Rozhodně v ní totiž nebudou umělá barviva a konzervanty a vždy si budete jisti tím, jaké ovoce jste použili.
Jahodovo-tvarohová
Na jahodovo-tvarohovou zmrzlinu si připravte:
- cca 500 g jahod,
- cca 250 g tvarohu (vanička),
- cca 2 lžíce cukru,
- trošku mléka na spojení.
Všechny suroviny kromě mléka dejte do robotu nebo mixéru. Mixujte. Postupně přidávejte mléko. Vzniklou směs naplňte do formiček na nanuky a dejte zmrazit do mrazáku.
Malinovo-banánová zmrzlina
Protože banán zmrzlinu osladí, nebudete potřebovat další cukr. Připravte si tedy:
- cca 250 g malin,
- cca 250 g banánu,
- kelímek zakysané smetany,
- trošku mléka na spojení.
Postup je obdobný jako u předchozí varianty. Při podávání můžete talíř zdobit celými malinami a kousky banánu.
Meruňková s řeckým jogurtem
Meruňková zmrzlina není tak obvyklá, ale zato vás pohladí po těle i po duši. Budete na ni potřebovat:
- cca 500 g meruněk,
- cca 250 g řeckého jogurtu,
- cca 2 lžíce cukru,
- trošku mléka na spojení.
A postup je obdobný oběma předchozím.
Tak dobrou chuť a užívejte si léta!
Více článků najdete na portálu mamci.cz