Zmrzliny k létu prostě patří, stejně jako slunce, voda a koupání. Můžete si samozřejmě kupovat kvalitní zmrzlinu v supermarketu, ale ta domácí zmrzlina má taky něco do sebe. Rozhodně v ní totiž nebudou umělá barviva a konzervanty a vždy si budete jisti tím, jaké ovoce jste použili.

Jahodovo-tvarohová

Na jahodovo-tvarohovou zmrzlinu si připravte:

  • cca 500 g jahod,
  • cca 250 g tvarohu (vanička),
  • cca 2 lžíce cukru,
  • trošku mléka na spojení.

Všechny suroviny kromě mléka dejte do robotu nebo mixéru. Mixujte. Postupně přidávejte mléko. Vzniklou směs naplňte do formiček na nanuky a dejte zmrazit do mrazáku.

Malinovo-banánová zmrzlina

Protože banán zmrzlinu osladí, nebudete potřebovat další cukr. Připravte si tedy:

  • cca 250 g malin,
  • cca 250 g banánu,
  • kelímek zakysané smetany,
  • trošku mléka na spojení.

Postup je obdobný jako u předchozí varianty. Při podávání můžete talíř zdobit celými malinami a kousky banánu.

Meruňková s řeckým jogurtem

Meruňková zmrzlina není tak obvyklá, ale zato vás pohladí po těle i po duši. Budete na ni potřebovat:

  • cca 500 g meruněk,
  • cca 250 g řeckého jogurtu,
  • cca 2 lžíce cukru,
  • trošku mléka na spojení.

A postup je obdobný oběma předchozím.

Tak dobrou chuť a užívejte si léta!

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Vložit komentář

Vložte prosím komentář!
Vložte zde prosím jméno