Když chcete udělat dětskou oslavu a jako moučník podávat tiramisu, je potřeba ho přizpůsobit dětským jazýčkům i žaludkům. Prostě a jednoduše v tiramisu nemůže být alkohol, káva ani syrová vejce. Ale jde to a výsledný dortík je nejen efektní, ale i lahodný.

Suroviny

Na cca 8 porcí tiramisu budete potřebovat:

  • 1 Mascarpone (250 g),
  • 1 smetanu ke šlehání 33 %,
  • 2 lžíce moučkového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • asi 200 ml silného Cara,
  • dlouhé cukrářské piškoty (v nouzi lze použít i kulaté; do atypických tvarů, jako je třeba srdce nebo traktor, se také hodí víc kulaté),
  • Granko na posypání.

Postup

Nejprve si připravíme Caro, a to tak, že jednu lžíci zalijeme cca 200 ml vroucí vody. Rozmícháme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém: Šlehačku ušleháme dotuha, smícháme ji s Mascarpone, cukrem a vanilkových cukrem. Do vyšší misky naskládáme piškoty jednu vedle druhé. Piškoty pokapeme Carem, a na ně navrstvíme polovinu krému. Opět poklademe piškoty, které pokapeme Carem, a druhou vrstvu krému navršíme na ně. Celé posypeme Grankem. Dáme do lednice vychladit (aspoň na 2 hodiny, lepší je přes noc). Podáváme nakrájené na porce v malých mističkách nebo rovnou v jedné velké misce, ze které si všichni nabírají svojí lžičkou 😉

TIP: Pamatujte, že pravé tiramisu nikdy nedrží tvar dortíku, ale je podávané v mističce.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na