Králíka můžeme upéct na mnoho způsobů, ale asi nejvíce variací nám dává tato kombinace.
Co budeme potřebovat
1 králík (nebo jen přední a zadní nohy a hřbet),
- 2 cibule,
- 3 stroužky česneku,
- snítku rozmarýnu,
- kousek slaniny,
- asi 5 lžic hořčice,
- (máslo),
- 1 kelímek smetany 33%,
- asi 1 kg brambor,
- sůl a pepř.
Postup
Králíka naporcujeme a osolíme. Na dno pekáče vložíme nejprve na kolečka nakrájené brambory, které osolíme a opepříme, pak přidáme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, jednotlivé porce králíka, kousky slaniny, snítku rozmarýnu a rovnoměrně poklademe hořčicí (můžeme ještě navrch přidat kousky másla). Na začátku nebo při pečení můžeme podlít troškou vody. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 1,5 hodiny (podle stáří králíka). Potom přilijeme smetanu a necháme dopéct (asi 20 minut).
TIP: Když nám dojdou pečené brambory jako příloha, hodí se i vařené brambory, těstoviny nebo rýže.
Více článků najdete na portálu mamci.cz