Když chcete udělat dětskou oslavu a jako moučník podávat tiramisu, je potřeba ho přizpůsobit dětským jazýčkům i žaludkům. Prostě a jednoduše v tiramisu nemůže být alkohol, káva ani syrová vejce. Ale jde to a výsledný dortík je nejen efektní, ale i lahodný.
Suroviny
Na cca 8 porcí tiramisu budete potřebovat:
- 1 Mascarpone (250 g),
- 1 smetanu ke šlehání 33 %,
- 2 lžíce moučkového cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- asi 200 ml silného Cara,
- dlouhé cukrářské piškoty (v nouzi lze použít i kulaté; do atypických tvarů, jako je třeba srdce nebo traktor, se také hodí víc kulaté),
- Granko na posypání.
Postup
Nejprve si připravíme Caro, a to tak, že jednu lžíci zalijeme cca 200 ml vroucí vody. Rozmícháme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém: Šlehačku ušleháme dotuha, smícháme ji s Mascarpone, cukrem a vanilkových cukrem. Do vyšší misky naskládáme piškoty jednu vedle druhé. Piškoty pokapeme Carem, a na ně navrstvíme polovinu krému. Opět poklademe piškoty, které pokapeme Carem, a druhou vrstvu krému navršíme na ně. Celé posypeme Grankem. Dáme do lednice vychladit (aspoň na 2 hodiny, lepší je přes noc). Podáváme nakrájené na porce v malých mističkách nebo rovnou v jedné velké misce, ze které si všichni nabírají svojí lžičkou 😉
TIP: Pamatujte, že pravé tiramisu nikdy nedrží tvar dortíku, ale je podávané v mističce. Po tomto dezertu budete koukat na misku již jen prázdnou 🙂
Více článků najdete na portálu mamci.cz