Chcete mlsat zdravěji? Přinášíme pár tipů na domácí zeleninové chipsy. Vyzkoušejte zdravější variantu klasických chipsů. Výběr zeleniny a použití bylinek je zcela na vaší fantazii.
Chipsy z červené řepy
- 4 středně velké řepy
- 2 lžíce olivového oleje
- trochu soli
- trochu pepře
Troubu si předehřejte na 1800 C. Řepy očistěte a neodkrajujte slupku. Odřízněte nať, nakrájejte na tenké plátky (co nejtenčí). V míse je smíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem. Rozložte na pečící papír a pečte 10 minu, otočte a pokračujte v pečení dalších 5-10 minut.
Chipsy z batátů
- batáty
- sůl
- rozmarýn
Batáty opláchněte a nakrájejte na tenké plátky. Okořeňte solí a rozmarýnem. Batáty lze připravit v mikrovlnce na talíři, zhruba 4 minuty. Nebo je dejte péct do trouby na plech s pečícím papírem, čas je závislý na teplotě trouby, pravidelně kontrolujte, zda už jsou křupavé.
Mrkvové chipsy
- 2 mrkve
- ½ lžíce kokosového oleje
- Špetka soli
- ½ lžičky mletého pepře
- ½ lžičky kajenského pepře
Rozehřejte troubu na 2200 C. Očistěte mrkev a nakrájejte na kolečka, smíchejte s kokosovým olejem, pepřem a solí. Rozprostřete na pečící papír. Pečte 10-12 minut, stále kontrolujte, aby se chipsy nepřipálily.
Více článků najdete na portálu mamci.cz