jablečný ocet

Znáte pořekadlo „jedno jablko denně a nepotřebuješ doktora“? V případě jablečného octa to platí dvojnásob, než u běžného kousku tohoto ovoce. Proč? Odpověď tkví už v samotném výrobním procesu této superpotraviny. Jablečný ocet se vyrábí procesem kvašení, při kterém se vytváří různé vitamíny a minerály a jako bonus také bakterie, které napomáhají v našem těle vytvářet příznivé prostředí.

Jablečný ocet jako jediný ze všech dostupných octů vytváří v těle zásadité prostředí, což je nezbytně nutné k tomu, abychom  v něm vytvářeli tolik potřebnou rovnováhu. Navíc se traduje, že jablečný ocet je výborným přírodním lékem proti alergii, a navíc napomáhá při redukci váhy. Je tomu ale skutečně tak?

Jak detoxikovat organismus

Zásadité potraviny obecně napomáhají detoxikovat organismus a zastavují jakékoli rozkladné a toxické procesy probíhající v těle. Zároveň ředí krev a čistí veškeré orgány, které napomáhají z těla odvádět škodlivé látky. Díky vysokému obsahu probiotik se starají se o zdraví našich střev, a tudíž skutečně mohou mít následně vliv na naši hmotnost.

jablka
Vždycky si při výběru jablečného octa dávejte pozor na jeho kvalitu a původ. Tak jako u všech potravin a zejména pak superpotravin, je potřeba dbát na to, aby pocházely z biologického zemědělství. Neděste se možných usazenin na dně láhve s jablečným octem, ba naopak, právě takovým dávejte přednost. Je to důkaz o lehké filtraci, a tudíž také o zachování veškerých potřebných látek pro náš organismus.

Jablečný ocet můžete používat několika různými způsoby. Někteří doporučují pít ho ráno (rozmíchaný s vodou a s medem), jakožto lék na posílení imunity a zároveň jako bojovníka v boji proti alergiím, ale stejně účinný bude také, když si ho třeba jen přidáte do salátu. No a v neposlední řadě nezapomeňte, že samotný ocet vaše zdraví nezachrání. Vždycky je zapotřebí spoléhat nejen na superpotraviny, ale také vyvážit celý váš jídelníček.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Vložit komentář

Vložte prosím komentář!
Vložte zde prosím jméno