Tato bábovka je jako od babičky, avšak mnohem jednodušší. Kdo ji jednou zkusí, již nikdy nebude chtít péct jinou. Nechte se okouzlit naším receptem!

Suroviny

  • 1 smetana na šlehání 33 % tuku,
  • 2 celá vejce,
  • 50 g cukru,
  • 1 vanilínový cukr,
  • 250 hladké mouky,
  • 1 prášek do pečiva,
  • 1 lžíce kakaa,
  • tuk na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání.

Postup

V míse smícháme smetanu, celá vejce, cukr, vanilínový cukr, prosátou mouku a prášek do pečiva. Důkladně promícháme. Asi 2/3 těsta naplníme do vymazané a vysypané formy, do zbylé 1/3 vmícháme kakao a navrstvíme na těsto ve formě – můžeme lehce protlačit do spodního těsta, aby vznikla mramorová textura. Pečeme asi 45 minut na 180 °C.

TIP: Aby se nám bábovka nepřipálila seshora, přikryjeme ji asi uprostřed pečení alobalem.

Podávání

Bábovku pocukrujeme, krájíme na jednotlivé porce a podáváme. Můžeme ozdobit šlehačkou.

Více článků najdete na portálu mamci.cz 

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na