Také už máte dost každodenního vymýšlení, co zase uvařit? Pokud vaše rodina nepatří k těm, co si k večeři vezmou, co najdou a její příprava je opět na vás, tak se vám tento článek bude hodit. Přináším vám 3 tipy na super-rychlé večeře, které jsou jak chutné, tak i zdravé a jistě jimi svou rodinu potěšíte – pochutnají si jak děti, tak i partner a vy nestrávíte věčnost v kuchyni.

 Kuřecí steak a kuskus se zeleninou

Kuskus promícháme s libovolným (oblíbeným) kořením, zalijeme horkou vodou a necháme pod talířkem do změknutí. Oblíbenou zeleninu (cuketa, paprika, mrkev…) podusíme na pánvi a následně k ní přimícháme kuskus. Plátek masa okořeníme a osmahneme na trošce oleje. Maso, zelenina a kuskus vytváří dietní a zdravý pokrm bohatý na bílkoviny.

 Cuketová polévka s bazalkou

Hrst bazalky a stroužek česneku nasekáme na malé kousky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a osmahneme česnek s bazalkou. Cuketu oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, také přidáme do hrnce a osmahneme do mírného změknutí. Poté zalijeme vodou a asi 30 minut vaříme na mírném ohni. Na závěr vaření z hrnce odebereme 1/4 cuket a dáme stranou. Zbylý obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme odebrané cukety. Polévku zjemníme smetanou a přisypeme parmazán dle chuti.

 Polévka caprese

Na olivovém oleji orestujeme cibulku, následně i krájená rajčata z plechovky, povaříme, přidáme čerstvou bazalku, sůl a pepř. Případně můžete dochutit ještě jiným libovolným kořením dle vlastní chuti. Do hotové rajčatové polévky vložíme mozzarellu, ještě zakápneme olivovým olejem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Více článků najdete na portálu mamci.cz 

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na