Ingredience:
- 4 kusy rybích filét (např. treska, losos nebo pangasius)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 středně velké citrony, šťáva a kůra
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/2 šálku smažené cibule (nasekané cibule smažené dozlatova)
- 2 lžíce křupavého oříšku (např. piniové nebo mandlové)
- 2 lžíce nasekané petržele na ozdobu
Postup:
1. Příprava rybích filét:
- Rybí filéty opláchněte, osušte papírovým ubruskem a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
2. Příprava citronové omáčky:
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
- Přidejte citronovou kůru a česnek a míchejte asi 1 minutu, dokud voní.
- Přidejte šťávu z citronů a kuřecí vývar. Vařte asi 3 minuty, dokud se omáčka trochu zredukuje.
3. Smažení rybích filét:
- V další pánvi zahřejte trochu olivového oleje na středním ohni.
- Smažte rybí filéty asi 3-4 minuty na každé straně, dokud nejsou zlatě hnědé a pevné.
4. Dokončení omáčky:
- Přidejte smaženou cibuli do citronové omáčky a promíchejte.
5. Servírování:
- Na talíře položte smažené rybí filéty a zalijte je citronovou omáčkou.
- Ozdobte křupavými oříšky a nasekanou petrželí.
Tento recept na rybí filéty v citronové omáčce je skvělým způsobem, jak si vychutnat rybu s osvěžujícím citronovým nádechem. Podávejte ho s rýží, brambory nebo zeleninou podle vaší chuti. Užijte si lahodný pokrm!