Jistě se také s blížícími se narozeninami vašeho potomka bavíte i o tom, jak by měl vypadat dort na oslavu. Vaše a jeho představy se ale rozcházejí, protože dítě chce dinosaura, auto, traktor, princeznu Lociku, zatímco vy byste nejraději nějakou klasiku a aby to nedalo moc práce. Jak z toho ven, když chce vaše dítě netradiční dort.

Vlastnoručně, nebo objednat u odborníka

Vždycky máte na výběr, zda vám to stojí za to, se s dortem trápit sama, nebo se svěříte do rukou odborníků. Ti vám dokážou vyrobit téměř cokoliv, samozřejmě také za přiměřenou cenu. Vyberte si někoho, na koho máte doporučení třeba od kamarádky, protože samotné fotografie na internetu nemusí být dostačující.

Když se do toho pustíte sama

Když se do dortu pustíte sama, nezapomeňte, že existuje mnoho vychytávek, jak takový dokonalý dort vytvořit. Recept na piškotový korpus, který nikdy neklesne, jsme vám již přinesli. Pokud se stejně bojíte, že by korpus klesl, upečte korpusů několik (můžete každý jinak barevný) a ty pak k sobě spojte krémem.

Netradiční tvary

Na netradiční tvary si můžete pořídit formu jako profesionál, anebo je prostě z korpusu vyřezat. Z kulatého korpusu jednoduše uděláte např. tělo želvičky a z hranatého korpusu vyřežete nožičky a hlavu, to celé slepíte krémem a potáhnete marcipánem.

Patrový dort

Ani patrový dort nemusí být problém. Buď máte formy od největší po největší (kulaté nebo hranaté), anebo si prostě upečete jeden velký korpus, ze kterého tvary vyřežete a naskládáte na sebe, přičemž je slepujete jak jinak než krémem.

Marcipán vs. potahovací hmota (fondán)

Potahování dortů patří k tomu nejkrásnějšímu, ale zároveň nejnáročnějšímu. Můžete si vybrat sladší a tvrdší marcipán, anebo lehčí a méně sladkou variantu – fondán. Obojí je možné obarvit potravinářským barvivem. Z marcipánu můžete vytvořit i ozdoby a ze zbytků děti rády vyrábějí lízátka.

Pusťte se do práce a uvidíte, že vás to nakonec bude bavit. A největší odměnou budou rozzářené oči dětí na oslavě!

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na