Proč se vyplatí umět udělat knedlík bez droždí? Jednak vám nebude vadit, že zrovna droždí doma nemáte nebo že se stalo nedostatkovým zbožím během koronavirové pandemie, a pak je také knedlík rychle hotový, což oceníte, zejména když vám narychlo přijde nějaká vzácná návštěva.
Jaké ingredience budete potřebovat
Na 4 šišky knedlíku budete potřebovat:
- 500 g hrubé mouky,
- půl sáčku prášku do pečiva,
- 1 vejce,
- 1–2 starší rohlíky nakrájené na kostičky,
- 200 ml teplé vody nebo mléka,
- 1 lžička soli.

A jaký je postup
Všechny ingredience (prosátou mouku, prášek do pečiva, vajíčka, vodu nebo mléko a sůl) dáme do mísy a zaděláme těsto. Pak přidáme rohlíky pokrájené na kostičky.
Těsto necháme odpočinout asi jen 10 minut.
Poté vytvarujeme šišky knedlíků.
Dáme je vařit do vroucí vody a necháme je vařit 20–25 minut. Občas ho ve vodě otočíme.
Hotové knedlíky krájíme kráječem nebo nití.
Podáváme k omáčkám (rajská, svíčková, koprová, houbová), ale výborný je i s vajíčkem nebo na sladko.
Více článků najdete na portálu mamci.cz