Tentokrát vám přinášíme recept na výborné kančí ragú, které vzhledem k přípravě bude vhodné i pro děti. Nešetřete na surovinách (zvláště na mase a na víně), ať je výsledný efekt dokonalý.
Co budete potřebovat
Na 8 porcí si připravte:
- 2 kg kančí kýty,
- sůl, pepř,
- 4 cibule,
- 4 mrkve,
- 1 petržel,
- půlku celeru,
- 2 lžíce sádla,
- několik kuliček černého pepře,
- několik kuliček nového koření,
- několik bobkových listů,
- cca 0,5 litru vody,
- 2 lžíce hořčice,
- 1 malou plechovku rajského protlaku,
- 0,5 l červeného vína (spíš suchého, kvalitního),
- snítka tymiánu a snítka rozmarýnu,
- sůl
- kvalitní litinový hrnec, který se dá použít jak na plotýnku, tak do trouby.
Postup
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, nastrouháme mrkev, petržel a celer nahrubo. V litinovém hrnci na sádle zpěníme cibuli, po chvilce přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme maso, které rovněž orestujeme. Přidáme lžíci plnotučné hořčice, protlak, zarestujeme, aby protlak ztratil štiplavou příchuť. Zalijeme vínem. Víno vyvaříme a maso podlijeme vývarem, který jsme si připravili zvlášť a v něm svařili černý pepř, nové koření a bobkový list. Přidáme snítku rozmarýnu a tymiánu a dáme na 90 °C přes noc dusit. Podáváme s bramborovou kaší.
Více článků najdete na portálu mamci.cz