Tentokrát vám přinášíme recept na výborné kančí ragú, které vzhledem k přípravě bude vhodné i pro děti. Nešetřete na surovinách (zvláště na mase a na víně), ať je výsledný efekt dokonalý.

Co budete potřebovat

Na 8 porcí si připravte:

  • 2 kg kančí kýty,
  • sůl, pepř,
  • 4 cibule,
  • 4 mrkve,
  • 1 petržel,
  • půlku celeru,
  • 2 lžíce sádla,
  • několik kuliček černého pepře,
  • několik kuliček nového koření,
  • několik bobkových listů,
  • cca 0,5 litru vody,
  • 2 lžíce hořčice,
  • 1 malou plechovku rajského protlaku,
  • 0,5 l červeného vína (spíš suchého, kvalitního),
  • snítka tymiánu a snítka rozmarýnu,
  • sůl
  • kvalitní litinový hrnec, který se dá použít jak na plotýnku, tak do trouby.

Postup

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, nastrouháme mrkev, petržel a celer nahrubo. V litinovém hrnci na sádle zpěníme cibuli, po chvilce přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme maso, které rovněž orestujeme. Přidáme lžíci plnotučné hořčice, protlak, zarestujeme, aby protlak ztratil štiplavou příchuť. Zalijeme vínem. Víno vyvaříme a maso podlijeme vývarem, který jsme si připravili zvlášť a v něm svařili černý pepř, nové koření a bobkový list. Přidáme snítku rozmarýnu a tymiánu a dáme na 90 °C přes noc dusit. Podáváme s bramborovou kaší.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na