Chlorela je jednobuněčná řasa, která se řadí mezi stále populárnější skupinu tzv. „zelených potravin“. Ty jsou známé především pro své detoxikační účinky a celkovou schopnost regenerovat organismus. Čím je ale výjimečná právě chlorela?
Přestože tato rostlinka existuje na naší planetě již po více než miliardu let, její významné účinky pro lidské zdraví byly objeveny teprve v 60. letech minulého století. Díky svému vysokému obsahu vitamínu, minerálů a enzymů se jedná o jednu z nejvýživnějších potravin v současnosti. Proč je pro naše tělo takovým přínosem?
Mezi nejdůležitější vlastnosti chlorely patří schopnost vázat na sebe toxiny a odpadní látky, a odvádět je pryč z těla. Dále posiluje imunitní systém, obnovuje poškozené tkáně a příznivě působí hlavně na naše játra. Jako významný potravinový doplněk poslouží hlavně lidem trpícím plísňovými nebo kvasinkovými onemocněními.
Chlorela obsahuje chlorofyl, zelené barvivo, které se v těle rostlin přirozeně tvoří procesem fotosyntézy. Pro lidské tělo je významné především proto, že stimuluje tvorbu hemoglobinu, podporuje hojení ran a také popálenin. Dále působí protizánětlivě a omezuje vznik otoků. V neposlední řadě má příznivý vliv také na náš trávicí a hormonální systém.
Zcela výjimečná je pro svůj růstový faktor (CGF), který obecně řečeno podporuje růst lidského organismu. U dětí podněcuje jejich přirozený růst a rozvoj lidských orgánů a dospělým napomáhá k regeneraci tkání, podporuje růst a procesy dělení buněk, a navíc celkově aktivuje procesy tzv. sebe-uzdravení.
Chlorela je zcela nezastupitelným potravinovým doplňkem, který ocení nejen nemocní lidé, ale všichni, kteří chtějí posílit svůj organismus. Stejně tak ji můžete i vy zařadit do svého jídelníčku v rámci jarní očisty a napumpovat tak své tělo kvalitními látkami.
Více článků najdete na portálu mamci.cz