Abychom vás hned v úvodu neodradili, rovnou prozradíme, že ony „kostičky“ jsou vyrobeny z jedlých a dobrých surovin. A slepice tak získá docela jinou chuť i vůni, než na jakou jste zvyklí třeba u klasické slepice na paprice.

Co budete potřebovat

Suroviny:

  • 1 velká slepice anebo 2 menší,
  • 5 brambor,
  • 3 mrkve,
  • 300 g slaniny,
  • 2 cibule,
  • sůl, pepř, voda na vaření slepice.

Postup

Slepici uvaříme téměř doměkka – v závislosti na stáří slepice to může být i několik hodin. Ovšem vodu poté nevyléváme, ale uvaříme z ní slepičí polévku (viz další recept). Mezitím si připravíme kostičky z brambor, mrkve, slaniny a cibule. Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky velikosti cca 0,5 x 0,5 cm. Slaninu rovněž nakrájíme na kostičky a cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Do pekáče nasypeme všechny suroviny v kostičkách, promícháme, na ně položíme rozporcovanou uvařenou slepici, osolíme, opeříme a dáme péct do trouby na cca 30–40 minut. Podáváme nejlépe s rýží.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na