Ryby lze připravit na mnoho způsobů. Na videu naleznete dálší ze zajímavých receptů.
Rybí karbanátky se zeleninovým salátem
500 g oloupaných brambor
500 g syrového rybího masa
50 g másla
100 g smetany ke šlehání
3 střední šalotky
1 lžíce dijonské hořčice
6 lžic pokrájené pažitky
sůl
čerstvě mletý černý pepř
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
Rybí filé, směs různých ryb nebo lososa okořeněné solí a pepřem upečeme v předehřáté troubě na 180C 10 minut.
Pokrájené brambory vaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, přidáme máslo, šlehačku, osolíme a vypracujeme hladkou kaši, kterou smícháme s upečenou a rozdrobenou rybou. Dodáme jemně pokrájenou šalotku, dijonskou hořčici, pažitku, sůl a pepř.
Necháme v lednici vychladnout. Tvarujeme Vyšší karbanátky, které obalujeme v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance. Pomalu smažíme v předehřátém oleji dozlatova .
Podáváme s různými zeleninovými saláty a studenými omáčkami.
Vyzkoušejte recept na rybí maso. Nejen, že je zdravé, ale při správném zpracování i výborně chutná. Portál pro maminky mamci.cz Vám přináší stovky receptů zdarma.