Vyzkoušeli jste různé metody hubnutí, přísné diety, omezování se v jídle, ale stále bez výsledku?

Potom Vám velice rádi představíme chutnou, zdravou a bezbolestnou metodu spalování tuků v těle. Jak už jste z nadpisu jistě pochopili, jedná se o hubnutí s chilli papričkami.

Pojďme si tedy chilli papričky představit o něco blíže.

Papričky v sobě ukrývají velké množství vitamínu C, B, kapsaicin, železo, měď, draslík, mangan i hořčík. Jsou výborným antioxidantem. Antioxidanty jsou látky, které zabraňují volným radikálům v rozmnožování a tudíž i jejímu vzniku. Díky vysokému obsahu vitamínu C, jsou také skvělé na podporu imunitního systému člověka.

Papričky pomáhají:

Při neurologických potížích (svalových křečích, bolestech zad aj.), srdeční a cévní systém (zmírňuje srážlivost krve, snižuje cholesterol, prevence proti srdečnímu onemocnění).

Jak mi papričky můžou pomáhat spalovat tuky?

Pokud zkombinujete cvičení s kvalitním jídlem v nichž je obsažené chilli, dosáhnete tak lepších a rychlejších výsledků. Chilli papričky zrychlují metabolismus a to téměř o  25%, pomáhají kontrolovat chuť k jídlu, takže po cvičení nebudete mít neodolatelnou chuť na sladké pochutiny. Papričky také podporují trávení a jsou výborným přírodním projímadlem.

Papričky jsou velmi nízkokalorické, obsahují přibližně 40 kalorií na 100 gramů.

Ale pozor, všeho s mírou. Chilli papričky jsou sice chutné a velice zdravé, ale bezpečné a doporučené množství za týden je 5 průměrně velkých papriček. Kdo pálivé papričky nesnese, může si v lékárně, či fitness centrech zakoupit tablety s chilli papričkami. Jde o tabletky, které jsou na přírodní bázi. Obsahují kapsaicin, zázvor a zelený čaj. Tabletky jsou vhodné užívat hodinu před cvičením.

Přesné dávkování je uvedené v každém příbalovém letáčku.

Kdo by neměl chilli papričky užívat?

Lidé by se chilli papričkám měli vyhnout, pokud užívají léky na snížení srážlivosti krve (aspirin, warfarin, ibalgin), krevního tlaku a ti, kteří jsou závislí na kokainu.

Recept na rychlý a zdravý oběd s chilli papričkou 

  • 1 ks střední chilli papričky
  • 1 ks střední cibule
  • 1 ks větší mrkve
  • 1ks větší červené papriky
  • 1 kl. mleté červené papriky
  • 1 kl. sójové omáčky Kikkoman (s nižším obsahem soli)
  • 100 g mungo fazolí
  • 1 ks středního rajčete
  • zeleninový vývar

Postup:

  1. Mungo fazole na pár hodin namočíme do studené vody (nejlepší je fazole nechat namočené přes celou noc). Poté je scedíme a uvaříme do poloměkka, tak si fazole zachovají své nutriční hodnoty.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, na rozpáleném oleji ji zprudka osmažíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé plátečky.
  3. Cibuli i mrkev za stálého míchání společně smažíme, po chvilce smažení přidáme rajče nakrájené na měsíčky, mletou papriku, červenou papriku, kterou jsme si očistili od jadřinců a nakrájeli na větší kostičky. To vše zakápneme sojovou omáčkou, promícháme a přilijeme vývar.
  4. Zeleninu přikryjeme pokličkou a necháme vařit 10-15 minut.
  5. Zelenina by měla vývar pěkně zahustit, tudíž nemusíme používat mouku.
  6. Po uvaření přidáme do zeleninové směsi do poloměkka uvařené fazole a ještě necháme krátce povařit. Až se vše spojí, dochutíme podle chuti solí a na tenké kroužky nakrájenou chilli papričkou.

Podáváme s celozrnným pečivem, či jasmínovou rýži.

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na