Další recepty, tipy a triky k vaření najdete na našem:

Youtube kanálu: http://youtube.com/jakvkuchyni
Webu: http://www.jakvkuchyni.cz
Facebooku: https://www.facebook.com/jakvkuchyni
Instagramu: http://www.instagram.com/jak_v_kuchyni

Recept na noky z vařených brambor najdete na našem webu: http://www.jakvkuchyni.cz/noky-z-varenych-brambor-po-italsku/

Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.

Suroviny:
500 g vařených brambor
200 g polohrubé mouky
1 žloutek
slanina/pancetta
cibule, česnek
mini rajčata (skvělá jsou Daterino)
lžíce oleje
čerstvá rukola
máslo, pepř, sůl
Pancetta, rukola
Rajčata Daterino

Brambory přelisujeme, přidáme polohrubou mouku a sůl (na kilo brambor 400 g mouky), jeden žloutek, vypracujeme hladké kompaktní těsto. Rozdělíme na čtyři bochánky a na pomoučeném válu vyválíme válečky, nakrájíme na noky.
Rajčata přepůlíme, na rozpálené pánvi osmažíme, aby se zredukovala. Vedle rajčat osmažíme slaninu s trochou česneku. Až se z něj uvolní chuť, vyndáme jej a přidáme cibuli.
Do osolené vařící vody vsypeme noky, až vyplavou, vyjmeme je a dáme na pánev. Přidáme malinko vody, ve které se vařily, a kousek másla pro glazuru. Osolíme, opepříme, před servírováním přidáme rukolu, která dodá říz, barvu a křupavost.

Prima recept na jídlo z italských receptů. Uvařte si něco dobrého. Přinášíme Vám recept z Italské kuchařky. Další recepty a nejen z italské kuchyně naleznete na mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na