Vítám vás u nového videa 🙂 Pokud zrovna nemáte moc času na dlouhé vaření, nebo vám zbyla rýže z minulého dne, pak se vám možná bude hodit moje dnešní inspirace!
MŮJ BLOG – https://mojebarevnakuchyne.cz
MŮJ INSTAGRAM – https://www.instagram.com/e_eva/
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
1 kuřecí prso
2 šálky jasmínové rýže
1 lžička zelené kari pasty
2 vejce
1 jarní cibulka (zelená část)
½ červené chilli papričky
1 mrkev nakrájená na tenké proužky
1 čínské zelí pak choi
4 vrchovaté lžíce kokosového oleje
1 limetka
2 lžíce kokosového oleje
hrst nesolených arašídů
1 lžíce sójových výhonků
(sůl, pepř)
čerstvý koriandr
Rýži uvaříme podle návodu na obalu, necháme vychladnout. Na pánvi na sucho opražíme nesolené arašídy a nasekáme je na menší kousky. Očistíme a nakrájíme si maso i zeleninu na malé kousky.
Vejce rozklepneme do skleničky a vidličkou rozmícháme. V pánvi rozpálíme kokosový olej, přidáme kari pastu, necháme rozvonět, přidáme nakrájené maso, které zprudka opečeme, vhodíme připravenou zeleninu, krátce osmažíme tak, aby zůstala křupavá, na pánvi si připravíme místo, do kterého vlijeme rozšlehané vejce, vařečkou mícháme, dokud se nepropeče.
Do směsi přidáme rýži, zakápneme limetkovou šťávou, přidáme nakrájené čínské zelí pak choi a promícháme. Na závěr směs posypeme opraženými arašídy, přidáme sójové výhonky a čerstvý koriandr.
Dobrou chuť!
pozn.: Kari pasta obsahuje koření i sůl, proto už většinou pokrm nesolím, ale kdo potřebujete, použijte na dochucení sůl, pepř, (rybí omáčku)
Porce připravujte maximálně dvě v jedné pánvi.
Vyzkoušejte prima recept na jídlo z kuřecího masa. Na mamci.cz najdete mnoho inspirace nejen ve vaření.