• Příběhy ze života
  • Nakupování
    • Doporučujeme
    • Recenze
    • Zkušenosti čtenářek
  • Celebrity
    • Domácí celebrity
    • Zahraniční celebrity
  • Aktuality
  • Časopis nejen pro maminky – Mamči
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Děti
  • Fitness
  • Móda
  • Těhotenství
  • Porod
  • Rodina
  • Životní styl
    • Cvičení
    • diety a hubnutí
    • Duševní zdraví
    • Finance
    • Kariéra
    • Praktické rady
    • Účesy
    • Láska a vztahy
    • Krása
  • Zdraví
  • Recepty
    • Česká kuchyně
    • Čínská kuchyně
    • Dietní recepty
    • Italská kuchyně
    • Lahůdky
    • Recepty z hovězího masa
    • Recepty z kuřecího masa
    • Recepty z rybího masa
    • Recepty z vepřového masa
    • Vegetariánská kuchyně
    • Zdravá strava
Videorecepty
Katalog školek
  • Děti
  • Fitness
  • Móda
  • Těhotenství
  • Porod
  • Rodina
  • Životní styl
    • Cvičení
    • diety a hubnutí
    • Duševní zdraví
    • Finance
    • Kariéra
    • Praktické rady
    • Účesy
    • Láska a vztahy
    • Krása
  • Zdraví
  • Recepty
    • Česká kuchyně
    • Čínská kuchyně
    • Dietní recepty
    • Italská kuchyně
    • Lahůdky
    • Recepty z hovězího masa
    • Recepty z kuřecího masa
    • Recepty z rybího masa
    • Recepty z vepřového masa
    • Vegetariánská kuchyně
    • Zdravá strava
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky

Recept jak připravit doma bombastickou specialitu z New Yorku: hovězí PASTRAMI a PASTRAMI sendvič

mamci.cz od mamci.cz
8.9.2017
v Recepty, Recepty z hovězího masa
A A
0
2
Sdílet
591
ZOBRAZENÍ
Share on FacebookShare on Twitter

Pokaždé, když Majkl navštíví město New York, postaral aby taky navštívil jeden z New York Deli, které vyrábí a servíruje jejich vlastní pastrami. Jejich sendviče jsou taaaak dobré. V tomto videu Majkl nám ukazuje, jak udělat vynikající domácí pastrami, a jak udělat vynikající pastrami sendvič.
Ingredience:
2 kg hovězí pupek Nebo hrudí
2,5 litru studené vody
250 g mořská sůl
80 g nakládací sůl (Upozornění: všechny zbylé nakládací sůl musí být dobře označen, je to nebezpečné jíst syrové a neměly by být zaměněny za normální mořské soli)
150 g krystalový cukr
150 g hnědého cukru
1 velká lžíce medu
1 velká cibule
10 stroužků česneku nakrájené
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce hořčice semen
5 bobkový list
10 stroužků
2 badián hvězdy
Nejprve začneme s nálevka. V hrnci se studenou vodou, přidáme všechny výše uvedené ingredience a vaříme po dobu 5 minut. Pak vyjměte z plotny a necháme vychladnout až náleva dosáhne pokojové teploty.
V plastové nádobě, přidáme studenou nálevu a maso. Zakryjte a dejte do lednice po dobu 1 týdne. Doporučuje se, aby se obrátit maso v plastového kontejneru jednou denně, protože pomáhá rovnoměrně distribuovat náleva do masa.
Po jednom týdnu, vyjměte z ledničky, osušte papírovou utěrkou a necháme na pult asi 1 hodinu nebo až maso dosáhla pokojové teplotě.
Mezitím si připravíme suché nátěr. Se skládá z následujících koření:
6 lžíce mletého koriandru
4 lžíce gound černého pepře
3 lžíce uzeného papriky (uzená paprika se používá k simulaci uzenou chuť pastrami)
Třít koření nátěr po celého masa, uvnitř všech štěrbinách.
Původní recept je dát natřené maso do udírny po dobu několika hodin (cca 8 hodin) nebo až vnitřní teplota masa dosáhne 95 C. Tento proces kouření dodá masu bombastickou chuť.
Nicméně, pro ty, kteří nemají udírnu doma, uzený paprika dá pro pastrami ta uzená chuť.

Trouba metoda: zabalit maso do alobalu, a ujistěte se, že je dobře zabalené (jak kdyz balíte dárek, musí být uzavřené ze všech stran). Zabalit alespoň dvakrát ve dvou různých vrstev alobalu. Ujistěte se, že používat tlustou hliníkovou fólii protože my nechceme, aby se maso spálilo v troubě.
Umístěte maso v předehřáté troubě na teplotu 140 ° C. Počítejte s 2 hodiny v troubě pro každý kilogram masa.
Na konci tohoto procesu pečení, vnitřní teplota masa by měla být více než 95 ° C

Po ukončení procesu pečení, nechte maso zabalené v alobalu na pult po dobu 1 hodinu. Pak vyjměte alobal a necháme odpočívat až do maso dosáhne pokojové teploty.
Sendvič pastrami:
Pro každý sendvič, udělám hromadu pastrami (asi 5 až 6 plátků nad sebou) a přidám Gruyere sýr na vrcholu pastrami. Pak dám do trouby na „Grill“ z horní části, po dobu asi 1 minuty, aby se roztavil sýr.
V New Yorku, pro pastrami sendvič, se používá žitný chléb, ale já osobně dávám přednost použití velké velikosti toast chleba. V pánvi, daám lžíci másla a na mírném ohni, osmažím toasty na obou stranách. To dá pro ti toasty velkou máslovou příchuť. Na toasty, přidám 1 lžička dijonskou hořčicí, ale medová hořčice je také velmi dobrá. Také rád přidávám 2 až 3 lžíce coleslaw salát. Můžete také přidat 2 plátky okurky. Pak na ten salát, přidám ten kopec pastrami s rozpuštěným sýrem na vrcholu. Uplně nahoru, přidám druhý toast, který jsem také opražil na máslu. Ve finále, ostrím nožem, uříznu ten sendvič na uhlopříčku, pro vizuální efekt.
Dobrou chuť!

Podobné články

Podzim na talíři: Jemné rizoto s dýní jako hřejivý poklad sezony

Podzim na talíři: Jemné rizoto s dýní jako hřejivý poklad sezony

20.7.2025
Jedno jídlo – více chutí: Kombinované jídlo pro celou rodinu, které vyhoví každému

Šťavnaté kuřecí prsa z trouby: zdravá a chutná volba pro děti

20.7.2025

Vyzkoušejte fajn recept na jídlo z hovězího masa. S portálem mamci.cz se neztratíte ani v kuchyni. Vyberte si z tisíců dalších receptů. Přejeme Vám dobrou chuť.

Štítky: chlebá s pastramico je pastramihovězí masojednoduchý receptlahůdka z new yorkumasov...nejlepší receptnewyorský hitPastrami receptsnadní recept
Předchozí příspěvek

Recept: Italské kuře

Další příspěvek

2.díl – Kvantování a těhotenství (Výsledky kvantování)

mamci.cz

mamci.cz

Pro čtenáře mamci.cz redakce připravuje zajímavosti, informace, rady a tipy nejen pro maminky. Přinášíme nejen články o dětech, ale na portálu mamci.cz můžete najít i recepty na vaření, informace o zdravém životním stylu, nebo také tipy na hubnutí a diety.

PodobnéPříspěvky

Podzim na talíři: Jemné rizoto s dýní jako hřejivý poklad sezony
Zdravá strava

Podzim na talíři: Jemné rizoto s dýní jako hřejivý poklad sezony

20.7.2025
Jedno jídlo – více chutí: Kombinované jídlo pro celou rodinu, které vyhoví každému
Recepty z kuřecího masa

Šťavnaté kuřecí prsa z trouby: zdravá a chutná volba pro děti

20.7.2025
Recept na nepřekonatelné domácí müsli tyčinky
Zdravá strava

Energií nabité a poctivé: Domácí ovesné tyčinky snadno a zdravě

20.7.2025
Vaříme s jistotou: Recepty bez sóji a mléka, které chutnají celé rodině
Recepty

Vaříme s jistotou: Recepty bez sóji a mléka, které chutnají celé rodině

20.7.2025
Jedno jídlo – více chutí: Kombinované jídlo pro celou rodinu, které vyhoví každému
Recepty

Jedno jídlo – více chutí: Kombinované jídlo pro celou rodinu, které vyhoví každému

20.7.2025
Sladké bez lepku? Bezlepkové pečení pro děti, které chutná i zdraví
Zdravá strava

Sladké bez lepku? Bezlepkové pečení pro děti, které chutná i zdraví

17.7.2025

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přidejte si Mamci.cz na hlavní stránku

Přidat na Seznam.cz

Kuchařka

Recept: Ovesné sušenky s kousky čokolády
Videorecepty

Recept: Ovesné sušenky s kousky čokolády

od mamci.cz
14.10.2024
Recept: Rychlý česnekový chléb
Videorecepty

Recept: Rychlý česnekový chléb

od mamci.cz
31.3.2024
Před. Další

Populární články

  • Perfektní tipy pro přípravu vánočního kapra – zapomeňte na zaprskanou kuchyni i vodnaté maso bez chuti

    Perfektní tipy pro přípravu vánočního kapra – zapomeňte na zaprskanou kuchyni i vodnaté maso bez chuti

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Křížovkářský slovník

    0 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Jak se nejlépe připravit na masopust? Jedině pravými domácími koblihami

    2 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0

Mamci.cz je magazín (portál) nejen pro maminky. Přinášíme rady, tipy a čerstvé informace.

Více info »

E – časopis MAMČI

Přečíst nebo stáhnout si ho můžete ZDARMA ZDE

Videorecepty

Recept: Ovesné sušenky s kousky čokolády
Videorecepty

Recept: Ovesné sušenky s kousky čokolády

14.10.2024
Recept: Rychlý česnekový chléb
Videorecepty

Recept: Rychlý česnekový chléb

31.3.2024

Oblíbené články

Perfektní tipy pro přípravu vánočního kapra – zapomeňte na zaprskanou kuchyni i vodnaté maso bez chuti

Perfektní tipy pro přípravu vánočního kapra – zapomeňte na zaprskanou kuchyni i vodnaté maso bez chuti

od Jana Šrámčíková
13.12.2021
0

Křížovkářský slovník

Křížovkářský slovník

od jchvapil
25.5.2023
0

Jak se nejlépe připravit na masopust? Jedině pravými domácími koblihami

Jak se nejlépe připravit na masopust? Jedině pravými domácími koblihami

od Lucie Janů
22.12.2022
0

  • Bylinkopedie.cz – Bylinky a jejich pěstování a zpracování
  • Sazenicka.cz – Magazín o pěstování
  • Reklama na Mamci.cz
  • Kontakty

© 2017-2021 Mamci.cz - Všechna práva vyhrazena

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Děti
  • Fitness
  • Móda
  • Těhotenství
  • Porod
  • Rodina
  • Životní styl
    • Cvičení
    • diety a hubnutí
    • Duševní zdraví
    • Finance
    • Kariéra
    • Praktické rady
    • Účesy
    • Láska a vztahy
    • Krása
  • Zdraví
  • Recepty
    • Česká kuchyně
    • Čínská kuchyně
    • Dietní recepty
    • Italská kuchyně
    • Lahůdky
    • Recepty z hovězího masa
    • Recepty z kuřecího masa
    • Recepty z rybího masa
    • Recepty z vepřového masa
    • Vegetariánská kuchyně
    • Zdravá strava

© 2017-2021 Mamci.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení
K chodu našeho webu nám pomáhají soubory cookies. Používáním webu s tímto souhlasíte. OK Další informace
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIT A PŘIJMOUT
Opravdu chcete odemknout tento příspěvek?
Počet pro odemknutí : 0
Opravdu chcete zrušit předplatné?