Přinášíme vám další video s foodblogerkou Terezou Suchánkovou . Tentokrát jde o recept na hovězí plátky na houbách v troubě.

Pojďme společně vařit s chutí!

Co budeme potřebovat na hovězí s výbornou houbovou omáčkou?
– hovězí přední, 6 plátků
– slanina, 100 g
– žampiony, 200 g
– Houbový bujón Vitana, 2 kostky (http://vitana.cz/produkty/bujony/ochu…)
– jíška Vitana
– smetana

KROK č. 1
Hovězí plátky dáváme neosolené do pečící misky.

KROK č. 2
Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu.

KROK č. 3
Žampiony necháme vyniknout, nakrájíme je proto na větší kousky a přidáme také k masu.

KROK č. 4
A teď si připravíme vývar z houbového bujónu od Vitany. Dle návodu stačí dvě kostky na litr vody. Můžete si vývar dosolit, ale díky bujónu by měl být slaný dostatečně.

KROK č. 5
Asi 3/4 vývaru maso podlijeme.

KROK č. 6
Maso přikryjeme poklicí a dáme do trouby. Pečeme asi hodinku a půl na 180 stupňů. Podle potřeby můžeme maso podlévat zbytkem vývaru.

KROK č. 7
Po té, co jsme měli hovězí v troubě, necháme jej chvilku odpočinout.

KROK č. 8
Krásnou šťávu, která nám zbyla v pečící míse, zjemníme smetanou a zahustíme chlazenou jíškou od Vitany.

KROK č. 9
Hovězí maso i s houbovou omáčkou máme hotové. Tak pojďme servírovat na talíř! Můžeme podávat s rýží, ale ani kombinace s knedlíkem není špatná.

Dobrou chuť!

Máte pro nás také tip na pečené hovězí na houbách? Pochlubte se v komentářích pod videem svými recepty!

Vyzkoušejte fajn recept na jídlo z hovězího masa. S portálem mamci.cz se neztratíte ani v kuchyni. Vyberte si z tisíců dalších receptů. Přejeme Vám dobrou chuť.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na