Tiffy pro vás připravila jeden z jejího oblíbeného receptu: Původní italské tiramisu recept. Jednou, když jsme byli v Itálii, Tiffy objednala Tiramisu v italské kavárně, a od té doby miluje Tiramisu. Trvá jí 10 minut, aby připravila Tiramisu. Zde je recept:
Složení:
200g cukrářský piskoty
3 vejce
250 g Mascarpone krém
50 g cukru
5 lžíce mandlového likéru (Ameretto)
1 šálek espressa, slazené
neslazený kakaový prášek na ozdobu
Příprava:
oddělit vejce na bílé a žloutky
rozšleháme bílky a 25g cukru do tuhého
v samostatné misce rozšleháme žloutky s 25 g cukru remaingin až krémové, přidáme mascarpone krém. Na závěr přidáme tuhý sníh z bílků a lehce složit.
Smíchejte v misce jedné silné espresso, přidejte 1 polévkovou lžíci cukru, přidáme likér. Ponořte každý piškot v kávové směsi likéru a dejte do mísy. udělat jednu vrstvu těch máčených piškot. Pak se přidá polovina krém směsi. Hladký povrch. Pak si druhou vrstvu máčených piškot. Nahoru dáme druhou polovinu smetany směsi.
Na ozdobu, přidejte kakao a dekorace (kávová zrna, cukroví ve tvaru berušky, nebo květiny vyrobené z jedlých vafle.
Nechat vychladnout v lednici cca 4 hodiny. Pak servírovat.
Buon appetito
Tiffy prepared for you one of her favorite recipe: Original Italian Tiramisu recipe. Once when we were in Italy, Tiffy ordered a Tiramisu in an Italian Café, and since then she loves Tiramisu. It takes her 10 minutes to make a Tiramisu. Here is the recipe:
Ingredients:
200 g ladyfinger cookies
3 eggs
250 g Mascarpone creme
50 g sugar
5 table spoons of Ameretto (almond liqueur)
1 cup of espresso, sweetened
unsweetened cocoa powder for garnish
Preparation:
seperate the eggs into whites and yolks
whisk the egg whites and 25 g of sugar until stiff
in a separate bowl, whisk the egg yolks with the remaingin 25 g sugar until creamy, then add the mascarpone cream. At the end add the stiff egg whites and fold gently.
Mix in a bowl one strong cup of espresso, add 1 table spoon of sugar, add the liqueur. Dip each ladyfinger in the coffee-liqueur mixture and put in a bowl. make one layer of the dipped ladyfinger cookies. Then add half of the cream mixture. Smooth the surface. Then make a second layer of dipped ladyfingers. Top with the second half of the creame mixture.
For garnish, add cocoa powder and sugar decoration (coffee beans, sugar candy in the shape of a lady bug, or flowers made out of edible waffles.
Let it cool in the fridge for about 4 hours.
Buon appetito
Prima recept na jídlo z italských receptů. Uvařte si něco dobrého. Přinášíme Vám recept z Italské kuchařky. Další recepty a nejen z italské kuchyně naleznete na mamci.cz