• Příběhy ze života
  • Nakupování
    • Doporučujeme
    • Recenze
    • Zkušenosti čtenářek
  • Celebrity
    • Domácí celebrity
    • Zahraniční celebrity
  • Aktuality
  • Časopis nejen pro maminky – Mamči
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Přihlásit se
  • Děti
  • Fitness
  • Móda
  • Těhotenství
  • Porod
  • Rodina
  • Životní styl
    • Cvičení
    • diety a hubnutí
    • Duševní zdraví
    • Finance
    • Kariéra
    • Praktické rady
    • Účesy
    • Láska a vztahy
    • Krása
  • Zdraví
  • Recepty
    • Česká kuchyně
    • Čínská kuchyně
    • Dietní recepty
    • Italská kuchyně
    • Lahůdky
    • Recepty z hovězího masa
    • Recepty z kuřecího masa
    • Recepty z rybího masa
    • Recepty z vepřového masa
    • Vegetariánská kuchyně
    • Zdravá strava
Videorecepty
Katalog školek
  • Děti
  • Fitness
  • Móda
  • Těhotenství
  • Porod
  • Rodina
  • Životní styl
    • Cvičení
    • diety a hubnutí
    • Duševní zdraví
    • Finance
    • Kariéra
    • Praktické rady
    • Účesy
    • Láska a vztahy
    • Krása
  • Zdraví
  • Recepty
    • Česká kuchyně
    • Čínská kuchyně
    • Dietní recepty
    • Italská kuchyně
    • Lahůdky
    • Recepty z hovězího masa
    • Recepty z kuřecího masa
    • Recepty z rybího masa
    • Recepty z vepřového masa
    • Vegetariánská kuchyně
    • Zdravá strava
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky

NEJCHUTNĚJŠÍ ITALSKÁ VÁNOČKA RECEPT, ORIGINÁLNÍ ITALSKÝ PANETTONE RECEPT

mamci.cz od mamci.cz
8.9.2017
v Italská kuchyně, Recepty
A A
0
1
Sdílet
995
ZOBRAZENÍ
Share on FacebookShare on Twitter

Je vánoční čas a Michael se těší na zahájení vánoční pečení. Jeden hezkých vánočních aktivitco se mu líbí je péct Italskou panettone. Panettone se stala celosvětovým tradice na Vánoce. Recept není těžké, jen těsto má vzrůst 4 krát.

Historie panettone jde zpět do třináct století, kdy pekař v Itálii byl v lásce s dívkou a chtěl na ni udělal dojem . Jeho jméno byl Tony. V italštině, „pane“ znamená chléb. Vypráví se, že Tony se snažil vymislet specielní recept na chleb aby se pochlubil před dívku , a podařilo se mu udělat velice dobrý „pene“, a proto název se stal „pane“ „Tony“ …. což nakonec se stalo „panettone“.

Složení:
Pro všechny etapy:
500 g hladké mouky (ideálně vysoký lepek, stejně jako kanadská mouky, v Itálii se nazývá mouka Manitoba)
200 g cukru
1 lžíce sirupu ( já používám sirup z karubinu, taki se tomu řiká chléb svatojánský nebo rohovník)
120 g másla
7 žloutků
1,5 kostka čerstvého droždí
100 ml vody
60 ml mléka
1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr (zkuste použít bourbon vanilka)
100 g kandované pomerančové kůry
100 g kandované citrónové kůry
200 g rozinek
200 g mandlí
kůra z 1 citronu
kůra z 1 pomeranče

Podobné články

Rychlé těstovinové pokrmy: chutné a snadné recepty

Rychlé těstovinové pokrmy: chutné a snadné recepty

10.6.2025
Rychlé snídaně do 10 minut: jednoduché recepty na start dne

Rychlé snídaně do 10 minut: jednoduché recepty na start dne

29.5.2025

Recept:
Recept je rozdělení na 6 etapa, a první 5 etap vyžadujou, aby těsto zdvojnásobí v objemu:

Etapa1 (cca 45 min): rozpuste 1/2 kostka droždí v 60 ml teplého mléka . Dobře promíchejte , přidejte 1 lžíci sirupu ( pokud nemáte sirup , použijte 1 lžičku cukru ) . dobře promíchejte a přidejte 100 g mouky . Promícháme , vložíme do skleněné mísy a přikrejeme misku s stretch fólií. Dejte na teplém místě po dobu asi 45 minut, nebo dokud těsto zdvojnásobí objem. Pokud nemáte na teplé místo (alespoň 25 ° C ) dejte do trouby při minimální teplotě 30 nebo 40 C.
Zatímco těsto roste , dát na pánvi 200 g cukru a 100 ml vody a dát na sporáku a necháme vařit . Jakmile se začne vařit, odstraňte z ohně a přidáme 1 lžičku citrónové šťávy . Nechte ji vychladnout .

Etapa 2 (cca 60 min): Ve velké skleněné mísy, rozpuste 1/2 kostky droždí s 20 ml teplé vody . Dobře promíchejte . Přidejte polovinu sirupu , který jsme připravily v první etapě . Přidejte 3 žloutky při pokojové teplotě , 60 g rozpuštěného másla ( pouze teplé , ne horké ) , a dobře promíchejte. Pak přidejte 100 g mouky , dobře promíchejte , pak přidejte dalších 100 g mouky . Těsto by mělo být lepkavé. Nechte kynout na teplém místě , dokud se na objem zdvojnásobí (cca 1 hodina).

Etapa 3 (cca 80 min): Ve velké skleněné mísy , rupuste 1/2 kostky droždí s 20 ml teplé vody . Dobře promíchejte . Přidejte polovinu sirupu , který jsme připravily v první etapě. Přidejte 4 žloutky při pokojové teplotě , 60 g rozpuštěného másla ( pouze teplé , ne horké ) , a dobře promíchejte. Pak přidejte 100 g mouky , dobře promíchejte , pak přidejte dalších 100 g mouky . Těsto by mělo být lepkavé. Jakmile se těsto dobře promíchá, přidejte rozinky , kandované ovoce, citronovou a pomerančovou kůru a mandle ( rozdrtit celé mandle na menší kousky ) . Nechte kynout na teplém místě,, dokud se na objem zdvojnásobí (cca 80 min).

Etapa 4 (30 min): V malé skleněné misce smíchejte 1/2 kostky droždí s 40 ml teplé vody . Dobře promíchejte . Přidat tuto směs do kynutého těsta, z 3. etapě. Těsto rozdělte na 2 formy velké panettone ( průměr18 cm) nebo 4 středně veliké formy na panettone s 12 cm průměr . Dejte všechny formy panettone na plech a klepněte na plech proti pultu aby těsto se usadilo na dno panettone formách. Bez ohledu na to , jakou formu použijete , vyplňte formy do 2/3 s těsta. Dejte zpět na teplém místě a počkejte, až se těsto překonal horní okraj formy panettone . Je třeba , aby se houba tvar hlavy.

Etapa 5: Předehřejte troubu na 170 C. Vezměte ostrý nůž nebo žiletku, aby udělejte kříž v horní části panettone a umístěte lžičku másla ve středu kříže. Pečte v v předehřáté troubě na přibližně 30 minut,střední formy panettone a 45 minut velké formy panettone . Testujte s dřevěnou špejlí , jestli panettone je upečená (nesmí ti špejle lepit).

Etapa 6: co panettone jsou upečeny , vyndejte z trouby a ihned provlíknete dvě dřevěné nebo kovové špízy skrz spodní 1/3 panettone . Otočte panettone a nechte viset hlavou dolů na dobu nejméně jedné hodiny . To zajistí, že panettone se nevyfouknout.

Se řiká v Itálie že kdo jí panettone tak mů přijde štěstí ten nasledující rok. Majkl všem dopořučeju skusit tu panettone a přeje všem hodně zdraví a hodně štěstí do roku 2014.

Buon appetito!!!

Prima recept na jídlo z italských receptů. Uvařte si něco dobrého. Přinášíme Vám recept z Italské kuchařky. Další recepty a nejen z italské kuchyně naleznete na mamci.cz

Štítky: italská vánočkaItalské panettone receptPanettonepanettone fotoreceptpanettone video receptvánočka receptvánoční bábovkavařte s M...vartesmajklem
Předchozí příspěvek

Recept: Italské kuře

Další příspěvek

2.díl – Kvantování a těhotenství (Výsledky kvantování)

mamci.cz

mamci.cz

Pro čtenáře mamci.cz redakce připravuje zajímavosti, informace, rady a tipy nejen pro maminky. Přinášíme nejen články o dětech, ale na portálu mamci.cz můžete najít i recepty na vaření, informace o zdravém životním stylu, nebo také tipy na hubnutí a diety.

PodobnéPříspěvky

Rychlé těstovinové pokrmy: chutné a snadné recepty
Recepty

Rychlé těstovinové pokrmy: chutné a snadné recepty

10.6.2025
Rychlé snídaně do 10 minut: jednoduché recepty na start dne
Recepty

Rychlé snídaně do 10 minut: jednoduché recepty na start dne

29.5.2025
Vaječné karbanátky zachutnají i nevegetariánům
Recepty

Večeře z trouby bez nepořádku: Jednoduše, rychle a s chutí

28.5.2025
Chutně a zdravě: Recepty bez mléka pro alergiky
Recepty

Vaření s dětmi: Jednoduché recepty, které baví i chutnají

28.5.2025
vajíčková pomazánka
Zdravá strava

Zdravé pomazánky pro děti: Barevné svačiny plné chuti a živin

28.5.2025
Zdravé muffiny pro děti
Recepty

Rychlé snídaně do ruky: Chutný start dne i ve spěchu

28.5.2025

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přidejte si Mamci.cz na hlavní stránku

Přidat na Seznam.cz

Kuchařka

Recept: Ovesné sušenky s kousky čokolády
Videorecepty

Recept: Ovesné sušenky s kousky čokolády

od mamci.cz
14.10.2024
Recept: Rychlý česnekový chléb
Videorecepty

Recept: Rychlý česnekový chléb

od mamci.cz
31.3.2024
Před. Další

Populární články

  • Perfektní tipy pro přípravu vánočního kapra – zapomeňte na zaprskanou kuchyni i vodnaté maso bez chuti

    Perfektní tipy pro přípravu vánočního kapra – zapomeňte na zaprskanou kuchyni i vodnaté maso bez chuti

    1 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Křížovkářský slovník

    0 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0
  • Jak se nejlépe připravit na masopust? Jedině pravými domácími koblihami

    2 sdílení
    Sdílet 0 Tweet 0

Mamci.cz je magazín (portál) nejen pro maminky. Přinášíme rady, tipy a čerstvé informace.

Více info »

E – časopis MAMČI

Přečíst nebo stáhnout si ho můžete ZDARMA ZDE

Videorecepty

Recept: Ovesné sušenky s kousky čokolády
Videorecepty

Recept: Ovesné sušenky s kousky čokolády

14.10.2024
Recept: Rychlý česnekový chléb
Videorecepty

Recept: Rychlý česnekový chléb

31.3.2024

Oblíbené články

Perfektní tipy pro přípravu vánočního kapra – zapomeňte na zaprskanou kuchyni i vodnaté maso bez chuti

Perfektní tipy pro přípravu vánočního kapra – zapomeňte na zaprskanou kuchyni i vodnaté maso bez chuti

od Jana Šrámčíková
13.12.2021
0

Křížovkářský slovník

Křížovkářský slovník

od jchvapil
25.5.2023
0

Jak se nejlépe připravit na masopust? Jedině pravými domácími koblihami

Jak se nejlépe připravit na masopust? Jedině pravými domácími koblihami

od Lucie Janů
22.12.2022
0

  • Bylinkopedie.cz – Bylinky a jejich pěstování a zpracování
  • Sazenicka.cz – Magazín o pěstování
  • Reklama na Mamci.cz
  • Kontakty

© 2017-2021 Mamci.cz - Všechna práva vyhrazena

Žádný výsledek
Zobrazit všechny výsledky
  • Děti
  • Fitness
  • Móda
  • Těhotenství
  • Porod
  • Rodina
  • Životní styl
    • Cvičení
    • diety a hubnutí
    • Duševní zdraví
    • Finance
    • Kariéra
    • Praktické rady
    • Účesy
    • Láska a vztahy
    • Krása
  • Zdraví
  • Recepty
    • Česká kuchyně
    • Čínská kuchyně
    • Dietní recepty
    • Italská kuchyně
    • Lahůdky
    • Recepty z hovězího masa
    • Recepty z kuřecího masa
    • Recepty z rybího masa
    • Recepty z vepřového masa
    • Vegetariánská kuchyně
    • Zdravá strava

© 2017-2021 Mamci.cz - Všechna práva vyhrazena

Vítejte zpět!

Níže se přihlaste do vašeho účtu

Zapomněli jste heslo?

Načtěte vaše heslo

Vložte prosím vaše uživatelské jméno nebo email pro reset hesla

Přihlášení
K chodu našeho webu nám pomáhají soubory cookies. Používáním webu s tímto souhlasíte. OK Další informace
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIT A PŘIJMOUT
Opravdu chcete odemknout tento příspěvek?
Počet pro odemknutí : 0
Opravdu chcete zrušit předplatné?