Vyzkoušejte oblíbený letní grilovací recept: rybu v papilotě. Objevte Alpro na http://www.alpro.com/cz

Co budete potřebovat:
60 g zelených fazolek
8 kusů rybích filetů (cca 120 g na osobu)
2 mrkve
1 velký fenykl
½ citronu
2 šalotky
2 stroužky česneku
4 bobkové listy
4 snítky rozmarýnu
100 ml rybího nebo zeleninového vývaru
125 ml Alpro sójová alternativa smetany
2 lžičky margarínu vhodného na vaření
čerstvě mletý černý pepř
sůl

Příprava:
1. Fazolky rozřízneme podélně na dvě části a blanšírujeme je, až jsou al dente. Poté nakrájíme ostatní zeleninu na tenké nudličky julienne. Stejně tak oloupeme a nakrájíme česnek a šalotku. Vše krátce orestujeme na lžíci margarínu vhodného na vaření. Ochutíme čerstvě mletým pepřem a solí.
2. Připravíme si čtyři kusy alobalu. Na střed umístíme jeden rybí filet, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou. Poklademe orestovanou zeleninu a přiklopíme druhým filetem. Nakonec přidáme bobkový list, větvičky rozmarýnu a plátek citronu.
3. Alpro sójovou alternativu smetany na vaření smícháme s vývarem, dochutíme solí a pepřem a směsí rovnoměrně polijeme 4 připravené porce ryby. Opatrně uzavřeme papilotu.
4. Papiloty vložíme na gril a grilujeme 4 až 6 minut v závislosti na tloušťce filetu. Ihned podáváme s opečeným chlebem nebo pečenými bramborami.

Vyzkoušejte recept na rybí maso. Nejen, že je zdravé, ale při správném zpracování i výborně chutná. Portál pro maminky mamci.cz Vám přináší stovky receptů zdarma.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na