Majkl ukazuje v tomto videu, jak připravit úžasné chléb focaccia. Každý region v Itálii má svou vlastní verzi receptu. Majkl preferuje Focaccia al Rosmarino. Čerstvé bylinky jsou použity v tomto focaccia. Ta focaccia dělá perfektní předkrmy, a je ideálně servírovaná s dipem. Majkl má rád tyto dva dipy:
1. extra panenský olivový olej, balzamický krém a mořská sůl
2. domácí majonéza s drceným česnekem a mořská sůl.
Ingredience pro 40×30 cm pekáč:
600 g hladké mouky
100 g krupice mouky
250 g teplá voda
20 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného droždí)
6 lžic bílého jogurtu
6 lžic extra panenského olivového oleje
6 lžic nasekané čerstvé listů rozmarýny
1 polévková lžíce krystalový cukr
15 g soli
Doplňování těsně před pečením:
4 lžic extra panenského olivového oleje
1 čajová lžička hrubá mořská sůl
Postupujte podle receptu ve videu.
Buon Appetito!
Prima recept na jídlo z italských receptů. Uvařte si něco dobrého. Přinášíme Vám recept z Italské kuchařky. Další recepty a nejen z italské kuchyně naleznete na mamci.cz