Ingredience
- 1 šálek řeckého jogurtu
- 2 lžíce čerstvé petržele (nasekané)
- 2 lžíce čerstvého kopru (nasekaného)
- 1 lžíce čerstvé bazalky (nasekané)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Šťáva z 1/2 citronu
Postup
- V míse smíchejte řecký jogurt s nasekanou petrželí, koprem, bazalkou a česnekem.
- Přidejte olivový olej a citronovou šťávu pro zvýraznění chuti.
- Ochutnejte a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle vaší chuti.
- Dip nechte v chladničce alespoň 30 minut odpočinout, aby se chutě propojily.
- Podávejte chlazené jako doplněk k zeleninovým tyčinkám, grilované zelenině nebo jako omáčku k pečenému masu.
Jogurtový dip s bylinkami je výborným a zdravým doplňkem k mnoha pokrmům. Je lehký, osvěžující a jeho bylinková chuť skvěle doplní jak zeleninové snacky, tak i grilované pokrmy. Tento dip je také skvělou alternativou k těžším omáčkám a dipy na bázi majonézy nebo smetany.