Šéfkuchař Unilever Food Solutions Jan Davídek vám v krátkém a opravdu jednoduchém videoreceptu ukáže jak snadno a rychle dochutit kuřecí prsa. Honza tentokrát zavítal do TOP HOTELu Praha, kde se sešel se šéfkuchařem Dušanem Kubou, který právě řešil problém jak zajímavě dochutit právě kuřecí prsa, která jsou ať už v podobě řízků nebo přírodních plátků nejen ve zdejším menu tolik oblíbená.
Recept na pečená kuřecí prsa:
10 porcí
Suroviny:
Kuřecí prsa b.k. 1000g
Knorr Essence kuřecí bujón 40g
Rama Combi Profi 100g
Postup:
Kuřecí prsa si očistíme a nakrájíme na porce, vložíme si je do misky a přidáme Knorr kuřecí Essenci a necháme cca 10 min. marinovat. Připravíme si plech, který zastříkneme Ramou Combi Profi a poukládáme na něj porce marinovaného kuřecího masa a znovu zasněžíme s Ramou Combi Profi. Pečeme v rozehřátém konvektomatu při teplotě 230°C – cca 10 minut.
TIP: Takto můžeme připravit různé druhy masa, které můžeme přes noc nechat marinovat v ledničce a druhý den připravit pečením, smažením nebo dušením. Zvýrazníme tak chuť připravovaného masa. Knorr kuřecí Essenci je možné použít také za studena například do bramborového salátu jako přílohy nebo k ochucení majonézy např. pro sendviče.
Vyzkoušejte prima recept na jídlo z kuřecího masa. Na mamci.cz najdete mnoho inspirace nejen ve vaření.