Pokud budeme hovořit o pozitivních účincích ořechů na naše zdraví, je důležité zmínit, že je musíme konzumovat neupravené. To znamená nepražené, nesolené a jinak ochucené. Ořechy obsahují velké množství minerálů, vitamínů, antioxidantů a skvěle doplní energii.
Konzumace solených pochutin zvyšuje chuť k jídlu a krevní tlak. Pražením se ničí antioxidanty.
Kešu
Kešu velmi pozitivně působí na správnou činnost mozku. Pro jejich pozitivní účinky na nervovou soustavu je dobré konzumovat kešu ve stresu. Obsahuje množství hořčíku a vitamínu B1 a B2. Navíc zlepšují náladu. Dále obsahují nenasycené mastné kyseliny, zinek a vitamín E, což má blahodárné účinky na pleť a vlasy.
Vlašské ořechy
Obsahují antioxidanty a účinkují jako přírodní probiotika. Chrání organismus před bakteriemi, které nám mohou způsobit zdravotní problémy jako průjem, zácpu, nadýmání. Nejen ořechy působí pozitivně, ale i čaj z listů ořešníku zlepšuje trávení a působí jako prevence diabetu. Pomáhá hojit hnisavé vyrážky.
Pistácie
Nejen skvěle chutnají, ale i podporují hubnutí. Obsahují zdravé tuky, které doplní energii a také zasytí. Vytvoříte z nich výbornou a zdravou svačinu, jen dodržujte doporučené množství (přibližně 25mg za den). Napomáhají snižování hladiny cholesterolu.
Para ořechy
Obsahují selen, který může napomáhat v boji s rakovinou. Jsou tučnější a kaloričtější než ostatní ořechy, pokud ale dodržíte doporučené množství, mohou snižovat hladinu cholesterolu, preventivně působit proti cévním onemocněním a také zvyšují plodnost.
Více článků najdete na portálu mamci.cz