Osvěžit se, pochutnat si, nasytit se – to jsou požadavky na jídlo v horkých letních dnech. Jídlo má být samozřejmě zdravé a rychlé. Jedním z tipů na zdravé, rychlé a chutné jídlo je ředkvičkový salát.

Na ředkvičkách oceníme nejen jejich charakteristickou, lahodnou, lehce štiplavou chuť. Najdeme v nich rovněž vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné látky. Prospějí našemu trávení, mozku, ochrání naše buňky před volnými radikály. Dokážou zatočit i s bakteriemi i s plísněmi.

Na jednu porci ředkvičkového salátu budeme potřebovat:

  • 1 větší svazek ředkviček
  • 1  kelímek (150 – 200 g) 12% nebo 15% či 16% zakysané smetany
  • 1 vejce
  • sůl, pepř

Postup:

Uvaříme vejce natvrdo. Mezitím zbavíme ředkvičky natě, omyjeme je a nakrájíme na kousky. Přidáme zakysanou smetanu, uvařené, nakrájené vejce. Zamícháme, dle chuti osolíme, opepříme, opět zamícháme a salát je hotový. Pokud je nať svěží, zelená, můžeme jí omýt, nasekat a přidat do salátu.

Salát můžeme podávat samotný nebo s chlebem, pečivem, ideálně celozrnným.

Dobrou chuť!

Více článků najdete na portálu mamci.cz

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na