Plod kokosové palmy je v mnoha směrech prospěšný lidskému zdraví. Obsahuje mnoho cenných látek a mezi nimi má zvláštní pozitivní význam kokosový tuk.
Kokosové ořechy jsou jedny z nejzajímavějších a zároveň velmi prospěšných plodů tropických palem. Jsou součástí stravy domorodců a dokážou zasytit organismus na dlouhou dobu, což potvrzují i zkušenosti některých turistů, kteří se do těchto destinací vydávají. Kokosy se sklízí na farmách, mnohé z nich jsou zárukou BIO kvality, a kromě transportu do celého světa v podobě nenarušených skořápek se z nich přímo na místě lisuje za studena tradičním procesem i panenský kokosový olej.
Dodavatel dobrého cholesterolu
Mechanismus působení kokosového oleje (tuku) v lidském organismu není dosud dopodrobna prozkoumán, ale poslední prováděné studie potvrzují, že není srovnatelný s živočišnými tuky. BIO kokosový olej je jedním z nasycených tuků, které vytváří jiné organické vazby, než jaké vznikají např. při konzumaci másla či sádla. Především je to velmi výrazný antioxidant, velmi rychle je transportován do jater, tudíž je velmi dobrým zdrojem energie, a dokonce podporuje tvorbu „dobrého“ cholesterolu. Dalo by se říci, že právě olej z kokosové dužiny je jednou z nejvýznamnějších potravinových složek, které tlumí účinek „špatného“ cholesterolu a naopak navyšují hodnotu toho „dobrého“.
Jeho nadměrná konzumace může sice způsobovat částečné ukládání v těle v podobě podkožního tuku, ale to se týká obecně veškerých potravin. Pravidlo „zlaté střední cesty“ bychom měli dodržovat i u kokosového oleje 1000 ml.
Co obsahuje kokos
Mastné kyseliny – kromě vitamínů skupiny B, vitamínu C, vitamínu E a minerálních prvků, jako je vápník, hořčík, draslík, fosfor, zinek, selen, měď, vanad, molybden a mnohé další, bychom měli vyzdvihnout obsah mastných kyselin. Největší podíl tvoří kyselina laurová a v menším zastoupení pak kyseliny kaprová, palmitová, olejová, kaprylová, stearová a některé další.
Kokosový olej cena – dalo by se říci, že jeho skutečná hodnota je stěží vyčíslitelná penězi, jedná se o superpotravinu s koncentrovaným množstvím živin. Její význam tkví především v přirozenosti ve formě přírodního bohatství. Podobně jako jiné druhy ovoce a ořechů vykazuje silnou antioxidační aktivitu, zásobuje tělo energií a jednotlivé živiny jsou zde zastoupeny v příznivém a snadno využitelném poměru.
—————–Komerční článek—————-